Tok Märtha og Dureks private bilder: – Har ikke landet enda

1 month ago 14


Fotograf Maja Moan (27) var ikke nervøs før det ærefulle oppdraget, forteller hun.

 PrivatMaja Moan dekket den fire dager lange bryllupsfeiringen i Ålesund og Geiranger. Foto: Privat
onsdag 4. september kl. 12:29

– Paret viste en tilstedeværelse, kjærlighet og raushet som er sjelden vare. Jeg har vel ikke helt landet enda, men det var en fantastisk opplevelse, sier Moan til VG.

I helgen giftet prinsesse Märtha Louise (52) og Durek Verrett (49) seg i Geiranger. Bilderettighetene solgte brudeparet til britiske Hello Magazine – en avtale som har vakt reaksjoner.

Ett bilde ble imidlertid delt med pressen, tatt av norske Maja Moan.

– Det var en stor ære å få fotografere bryllupet for Märtha og Durek på noen av de vakreste stedene i Norge. Det var noen fantastiske dager, med en enorm god energi og kjærlighet, sier hun.

 Maja Moan / NTBBildet er tatt inne på Hotell Union i Geiranger, og ble sendt ut til pressen lørdag kveld. Foto: Maja Moan / NTB

350 gjester var invitert i bryllupet, men de på bildet er brudeparets aller nærmeste familie og venner.

Til venstre for prinsesse Märtha står dronning Sonja, mens kong Harald og prinsesse Astrid sitter. Til høyre for Durek står brudepikene, deriblant hans søster Angelina Verrett-Byrnes.

Bak brudeparet står Märthas døtre, (f.v.) Emma Tallulah Behn, Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn. Den norske kronprinsfamilien er også å se, samt flere fra den svenske og nederlanske kongefamilien.

– Ikke nervøs

Moan fotograferer kjente artister, dekker konserter, bryllup og tar ellers bilder av kjente fjes og produkter i kommersielle sammenhenger.

I 2022 fotograferte hun i influencer-bryllupet til Julie og Camilla Lorentzen.

Det viktigste for Moan under prinsessebryllupet var å være til stede og alltid være forberedt på å fange øyeblikkene – både de store og de små.

– Å fange en slik stor begivenhet handler ikke bare om å fange de mest selvsagte «store» bildene, men også detaljer, følelser, stemning, reaksjoner, sier hun.

Selv om Hello Magazine hadde de eksklusive bilderettighetene, viste brudeparet seg kort foran ivrige fotografer og skuelystne.

På spørsmål om hun var nervøs, svarer Moan:

– Jeg var ikke nervøs, men ekstremt konsentrert og alt som kunne planlegges var planlagt for å fange alle øyeblikkene. Ble ikke mye søvn, for å si det sånn.

Märtha og Dureks bryllup

Kongefamilien reserverte seg

Før bryllupet opplyste Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, at kongehusets medlemmer nekter å la seg filme og fotografere av mediene som har fått eksklusive rettigheter under prinsessebryllupet når bare de er til stede.

Da pressen møtte kronprins Haakon (51) i Stavanger dager før bryllupet, ble han spurt om hva han mener om at prinsessen har solgt bilderettighetene.

– Jeg tenker at nå er det bryllup, og det gleder vi oss til, svarte han.

Han la til:

– Samtidig har vi en avtale, som vi selvfølgelig legger til grunn at følges. Og så er det også en tid for at vi snakker videre om den.

Publisert: 04.09.24 kl. 12:28Oppdatert: 04.09.24 kl. 12:29

Relaterte emner

Read Entire Article