Tilhengere av JD Vance og Tim Walz barket sammen før debatten

4 days ago 9


«We Love America» ble sunget fra begge sider av veien utenfor CBS-studioet, der nattens debatt mellom visepresidentkandidatene JD Vance og Tim Walz skal gå av stabelen.

Men samme budskap til tross: Det var hatsk stemning mellom de to tilhengergruppene timer før debatten starter.

 Thomas Nilsson / VGTRUMP-FLAGG: En motorsyklist kjører rundt med flagg og bannere. Foto: Thomas Nilsson / VG

Skjellsord haglet og det ble dyttet og skreket. En Trump-tilhenger fryktet han fikk hjerteinfarkt, og flere Harris-tilhengere fikk nok og trakk seg unna.

Heldigvis var det flust av politi og sivilkledde agenter fra Secret service til stede, som holdt situasjonen i sjakk.

Les også: Slik var Biden vs. Trump: Fullstendig kaos etter debatten: – Er mannen frisk?

 Tilhengere av Trump/Vance roper mot tilhengere av Harris/Walz.  Foto: Thomas Nilsson / VGSKRIKE-KONKURRANSE: Tilhengere av Trump/Vance roper mot tilhengere av Harris/Walz. Foto: Thomas Nilsson / VG

Tilhengerne av Kamala Harris og Tim Walz var i flertall, men tilhengerne av Donald Trump og JD Vance var mer høylytte.

En Trump-tilhenger veivet et enormt Trump-banner med amerikansk flagg i hodene på Harris tilhengerne, mens de ropte «Fuck off, New York is Trump country».

Da en tilhenger fra motsatt side dro i flagget så stangen brakk og banneret datt i bakken ble det knuffing så politiet måtte gå imellom.

 Thomas Nilsson / VGRASENDE: En trump-tilhenger mistet flagget sitt da noen dro i det, en frivillig fra Harris-kampanjen må betale. Foto: Thomas Nilsson / VG

En dame fra Harris/Walz-kampanjen betalte Trump/Vance-tilhengeren for skadene, roet ned gemyttene, og så bar det videre til neste krangel.

Den voldsomme uenigheten mellom tilhengerne vil gjenspeiles i nattens debatt, der begge kandidater ikke holder noe tilbake i ordbruken mot hverandre.

 Thomas Nilsson / VGHOLDES HER: TV-kanalen CBS skal arrangere nattens debatt. Foto: Thomas Nilsson / VG

Les også: Slik var Trump vs. Harris: Ekspert om debatten: – Tok alle agnene hun kastet ut

Hvem er mest weird?

Guvernør Tim Walz fra Minnesota, kandidaten til Kamala Harris, skapte seg et navn ved å omtale JD Vance som weird (rar/nifs), før han ble valgt til manges overraskelse.

Noe av det første senator JD Vance gjorde var å angripe Walz for å overdrive sin militære bakgrunn, en veterankrangel som skapte sinne på begge sider av det politiske skillet.

Nå stempler Vance motkandidaten som en «livsfarlig liberal, kommunist som vil ødelegge Amerika», mens Walz stempler Vance som en «ekkel, konservativ, ekstremist».

 Thomas Nilsson / VGSTERKT UENIGE: Tilhengere fra begge sider holdt marekring på samme sted. Det ble ampert. Foto: Thomas Nilsson / VG

Debatten mellom JD Vance og Tim Walz

  • Når de to skal debattere i kveld får begge to minutter på å svare på spørsmål og to minutter til motsvar.
  • I motsetning til under presidentdebattene blir ikke mikrofonene til motparten automatisk dempet når den andre snakker - men programlederne kan gripe inn dersom kranglingen blir for heftig.
  • Debatten begynner klokken 03.00 norsk tid, og går på TV-kanalen CBS, og holdes i New York. VG dekker debatten fortløpende, og du kan få oppsummeringer i onsdag morgen

Tilhengere av Trump og Vance som VG snakket med er seierssikre:

– Jeg er her for å se USAs neste visepresident, og vår fremtidige president. Trump kan bare sitte i en periode til, så Vance blir hans etterfølger, sier Andrew X. Young.

– Demokratene mener han er «weird». Hva synes du om det?

– De burde skamme seg for å stemple Vance som er weird, for det er de som er weird. De er ekle og avskyelig og styrer oss rett i avgrunnen.

Young forklarer at han mener Vance er det ultimate eksempelet på den amerikanske drømmen:

– Han vokste opp i fattigdom, med en mor som var rusmisbruker, og har kommet seg til toppen og er på vei mot Det hvite hus, sier han.

 Thomas Nilsson / VGTRUMP-FANS: Andrew X. Young og Olivia Ingrassia. Foto: Thomas Nilsson / VG

Bli med VG til JD Vance sin hjemby: Trumps Hillbilly

25 år gamle Olivia Ingrassia mener JD Vance er rett mann som visepresident, primært fordi hun er blodfan av sjefen hans Donald Trump.

– Under nattens debatt kommer Vance til å knuse Walz, fordi han skal vise frem Trumps overlegne politikk, som skal gjøre grensen trygg for ulovlige migranter, stanse prisstigningen og gjøre både New York og Amerika «Great Again», sier hun.

– Og så er han fra «rustbeltet», og bringer håp til arbeider- og middelklassen om at det finnes en fremtid i dette landet, legger hun til, om Vance, som er fra Ohio.

 Thomas Nilsson / VGGO COACH: Tilhengere av Tim Walz fremhever hans bakgrunn som trener i amerikansk fotball. Foto: Thomas Nilsson / VG

Mener Walz er en farsfigur

Nikki Innocent (38) og Mariangela Anzalone (41) kunne ikke vært mer uenige med Vance-tilhengerne.

– Vance er bare «weird» og ekkel. Han spiller på frykt og splittelse, sier Anzalona.

– Walz er stikk motsatt. Han er som en farsfigur man kan stole på. Han representerer middelklassen i Amerika og står for sunne, og fornuftige verdier. Jeg tenker at han utfyller Kamala Harris på en veldig god måte, og kan nå frem til usikre velgere på vippen, legger Innocent til.

 Thomas Nilsson / VGHEIER PÅ HARRIS OG WALZ: Mariangela Anzalone og Nikki Innocent. Foto: Thomas Nilsson / VG

Caroline Korth (43) er født og oppvokst i hjemstaten til Walz, Nebraska, men har som han flyttet til Minnesota.

– Jeg tror at kveldens debatt er veldig viktig. Særlig i Midtvesten er mange republikanere jeg kjenner skeptiske til Trump, men er mer positive til JD Vance. Derfor både tror og håper jeg at Walz vinner debatten - så han kan stjele nettopp de velgerne, sier hun.

 Thomas Nilsson / VGVIKTIG DEBATT: Caroline Korth håper Walz kan overbevise usikre velgere. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Walz gjør en kjempejobb i Minnesota, og i Nebraska er selv politiske motstandere stolte av ham. Både Vance og Walz jager de samme velgerne: Middelklassen, så dette blir en viktig debatt.

Bli med VG til Tim Walz sin hjemby: Slik er hans «Lille Norge»

Read Entire Article