Tidligere kjendisadvokat dømt for svindel: – En omvendt Robin Hood

1 month ago 13


Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB

Svindlet sårbare klienter for over 15 millioner dollar.

onsdag 28. august kl. 01:44

Nyhetsbyrået AP omtaler Tom Girardi (85) som en av USAs mest prominente advokater.

Den tidligere advokaten har vært gift med «Real Housewifes of Beverly Hills»-stjernen Erika Jayne. Han deltok også selv i programmet flere ganger mellom 2015 og 2020, skriver AP.

Som advokatt var han kjent for å representere vanlige folk som var ofre for ulykker forårsaket av store selskaper. Et av søksmålene han førte, mot selskapet Pacific Gas and Elictric i California, var inspirasjon for Julia Roberts-filmen «Erin Brokovich» fra år 2000.

Nå er imidlertid Girardis stjerne falmet. I Los Angeles tirsdag ble han dømt for å ha svindlet tidligere klienter for titalls millioner dollar.

Flere av de svindlede skal ha vært utsatt for stygge ulykker og ha store skader, mens andre skal være familiemedlemmer av folk som har mistet livet i ulykker, skriver AP.

Flere av dem vitnet i rettssaken, og skal ikke ha fått pengene de ble tilkjent da de vant søksmålene og fikk erstatning.

Pengene skal Girardi blant annet ha brukt på privatfly, medlemskap i golfklubber og karrieren til «Real Housewifes»-kona Jayne, skriver NBC 4 Los Angeles.

– Tom Girardi bygget seg opp en kjendisstatus og lurte inn ofre ved å portrettere seg selv som en «forkjemper for rettferdighet». I virkeligheten var han en omvendt Robin Hood, sier statsadvokat Martin Estrada i en uttalelse.

– Han stjal fra de som trengte det for å finansiere sin overdådige Hollywood-livsstil.

Girardis advokater har ikke svart på spørsmål om å kommentere saken, skriver nyhetsbyrået.

I retten skal Girardis advokater ha prøvd å legge skylden på advokatselskapets økonomisjef. Girardi fått Alzheimers, og advokatene hans argumenterte med at han ikke fulgte med på hva økonomisjefen gjorde.

Den økonomiansvarelige er også tiltalt for svindel, og skal i retten i januar.

Read Entire Article