«The Mooch»: Trumps popularitet er et resultat av kulturkampen

2 hours ago 5


Midt på Manhattan i New York sitter han med en kopp kaffe og boblevest.

Mannen som fikk rekordkorte 11 dager som Trump sin kommunikasjonssjef i 2017 har byttet side. Nå er han Kamala Harris sin mann.

Anthony «The Mooch» Scaramucci dukket opp igjen da Biden trakk seg, for å jobbe for Biden var ikke aktuelt.

Selv omtaler han valgkampen mellom Biden og Trump, som en kamp mellom filmene «Weekend med Bernie» og «Gjøkeredet».

Det var som å ha en halvt død person stille mot en gærning. Da velger amerikanerne en sterk løgner framfor en svak, godhjertet person, sier han med et smil.

Nå ser han det sammen som mange meningsmålinger peker på. USA blir mer og mer delt og ulike grupper beveger seg fra hverandre.

Kvinner for Harris og menn for Trump

Et klart flertall unge kvinner sier at de vil stemme fram Kamala Harris som USAs første kvinnelige president, så går menn under 30 år over til Donald Trump.

Også spansktalende velgere i USA er blant gruppene som ikke støtter like helhjertet opp om demokratene som de pleier, viser den siste målingen gjort av New York Times/Siena College.

Kamala Harris gjør det dårligere blant latinos enn de tre siste demokratiske presidentkandidatene, mens tidligere president Donald Trump opprettholder, eller styrker, støtten.

Kamala Harris snakker under en valgkamp i USA.

Kamala Harris gjør det bra blant unge, kvinnelige velgere, men sliter med å få med unge, hvite menn på laget. Her fra mandagens valgmøte i Erie i Pennsylvania.

Foto: Jacquelyn Martin / AP

Sliter med støtte fra menn

Unge kvinner går i stor grad inn for Harris fordi abortspørsmålet har blitt avgjørende, skriver kanalen PBS.

Men Harris ligger spesielt langt bak å få støtten til unge, hvite menn. Bare 40 prosent vurderer å si ja til henne mens godt over 50 prosent har bestemt seg for Trump.

– Donald Trump er en legemliggjøring av raseriet eller sinnet deres, mener Anthony «The Mooch» Scaramucci.

Scaramucci har byttet side og støtter nå Kamala Harris. Han innser at hun har et problem med å få menn over på laget.

Spesielt unge, hvite menn føler de har mistet taleretten i USA. De går til Trump. De er frustrerte, sier Scaramucci til NRK.

To unge gutter på en som viser sin støtte til Donald Trump under en valgkamp i USA.

Bare 40 prosent av unge, hvite menn vurderer å si ja til Harris, mens over 50 prosent allerede har bestemt seg for å stemme Trump.

Foto: SPENCER PLATT / AFP

Trump har ikke gjort noe konkret for å vinne over unge menn, verken som president eller kandidat. Bortsett fra å fjerne skatt på tipsen de i serveringsbransjen måtte få.

Kamala Harris har lovt å gjøre det lettere for førstegangskjøpere å komme inn på boligmarkedet. Hun foreslår en støtte på rundt 250.000 kroner (25.000 dollar) og bygging av 3 millioner leiligheter for å få prisene ned.

Unge kan svare på målinger, men hvor mange som møter opp i valglokalene er uforutsigbart. Det var rekordoppslutning ved forrige presidentvalg i 2020. Da stilte rundt halvparten av dem under 30 år opp. Til sammenligning stemte fire av fem over 60 år.

Framstår mer macho

Scaramucci mener Trumps popularitet er et resultat av den pågående kulturkampen.

Trump har gjentatte ganger vist at han har et røffere språk og at han framstår som mer macho enn andre kandidater.

Trumps tidligere kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci mener det er et paradoks at høyresiden vil ha mindre statlig styring, bortsett fra på soverommet. Der vil republikanerne kontrollere reproduktiv helse (abort) og din seksuelle orientering.

Samtidig vil demokratene presse gjennom liberale verdier, woke, hos de tradisjonelle familiene, sier han.

Det burde være et rom i USA hvor alle kan leve fredelig sammen uten disse stammefeidene.

Donald Trump under valgmøte i USA

Trumps tidligere kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci mener at menn finner støtte hos Trump fordi woke-bevegelsen har gått for langt.

Foto: Kevin Dietsch / AFP

Scaramucci, som har kontor midt på Manhattan, viser til storbyen når han vil forklare Trumps framgang blant spesielt unge og hvite menn.

Universitetene i New York har interessegrupper for svarte, lesbiske, homofile, men det er svært få organisasjoner som taler hvite menns sak. De føler seg holdt utenfor, mener Scaramucci og peker på at menn føler de finner støtten hos Trump fordi wokebevegelsen har gått for langt.

Jevnt

Målinger viser at ikke bare unge hvite, men også svarte og spansktalende menn foretrekker Trump. Iallfall når de spørres av meningsmålerne.

Trump snakker ofte om det han mener er problemer med immigrasjon, men et klart flertall, nesten 70 prosent av de spansktalende, tror ikke Trump snakker om dem, skriver New York Times.

Det blir veldig jevnt, spår Scaramucci. Jeg håper Harris vinner, men det kan bli en tøff kamp fordi amerikanere frykter innvandringen Trump snakker om.

Hva gjør at målingene er så jevne?

Kamala Harris har ikke hatt mye tid på å bygge en koalisjon eller skape nødvendig entusiasme. Hun må bare vise seg mer, sier Scaramucci.

Det er særlig i disse syv vippestatene valget kommer til å bli avgjort:

NRK-intervju med Anthony Scaramucci

Videointervju med Anthony Scaramucci

Foto: skjermdump via Zoom

Publisert 18.10.2024, kl. 14.09

Read Entire Article