Straffen redusert for tiltalte etter Ikea-skytingen

1 month ago 11


 PrivatDØMT: Mats Wibe-Lund (45) Foto: Privat

Lagmannsretten har redusert straffen for Mats Wibe-Lund (45) som ble dømt i forbindelse med en skyteepisode ved Ikea i Oslo i fjor.

tirsdag 10. september kl. 14:12

Wibe-Lund ble i tingretten i oktober i fjor frikjent for drapsforsøk, men dømt til 3 år og 6 måneders fengsel for grove trusler, ett tilfelle av kroppsskade mot én av de fornærmede og grov overtredelse av forbudet mot bæring av våpen på offentlig sted – samt for grov overtredelse av forbudet mot besittelse av våpen uten tillatelse.

Påtalemyndigheten anket til lagmannsretten, som i dag reduserte straffen til W ibe-Lund.

Borgarting lagmannsrett fant det riktig å dømme han til to års i fengsel for tre tilfeller av grove trusler. Straffen blir redusert med 271 dager, den perioden han har sittet i varetekt. Lagmannsretten mener vilkårene for å dømme for forsettlig kroppsskade ikke er oppfylt, ifølge Dagbladet.

Mannen er også dømt for grov overtredelse av forbudet mot bæring av våpen på offentlig sted og grov overtredelse av forbudet mot besittelse av våpen uten tillatelse.

Skytingen skjedde på parkeringsplassen ved Ikea på Furuset i Oslo på kvelden tirsdag 21. februar i fjor. Én av de tre fornærmede i saken ble skadet – han ble truffet i foten av metallfragmenter.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article