Spissprofil Noah Holm åpner opp: – Var helt forferdelig

4 months ago 33


SER FREMOVER: Noah Holm håper på lysere tider når formen blir bedre. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Noah Holm sier han har testet «mye forskjellig» i jakten på å komme tilbake på banen.

  • Bilde av Steffen Stenersen
Rapporterer fra Trondheim mandag 3. juni kl. 17:31

Kortversjonen

  • Noah Holm er tilbake på banen etter langvarige skadeproblemer.
  • Han fikk 40 minutter som innbytter mot Fredrikstad og bidro sterkt.
  • Holm har gjennomgått flere operasjoner og et år med intens trening.
  • 23-åringen mener han nå er bedre rustet for en toppidrettskarriere.

– Det er helt fantastisk å være tilbake. Nå skjønner jeg hvorfor jeg har lagt ned alle de timene i gymmen, sier Noah Holm til VG.

Til tross for et surt overtidsmål som fratok RBK to poeng mot Fredrikstad, er spisskjempen nødt til å smile litt.

En kropp som ikke har spilt på lag de siste årene er i ferd med å leges. Mot FFK fikk han 40 minutter som innbytter. Med sin voldsomme fysikk var Holm svært delaktig i RBKs gode periode.

Det i sterk kontrast til det siste halvannet året hvor han knapt har spilt fotball. Et tretthetsbrudd i foten har ført til flere operasjoner.

– Det har vært helt forferdelig. Jeg har ikke kunne gjøre det jeg elsker aller mest. Jeg har gått fra å være fotballspiller til nesten å bli bodybuilder en periode. Når du fortsetter å få nye smeller så er det utrolig tungt, sier Holm og takker lagkameratene og klubben for støtten.

Han er bare 23 år, men det har vært snakket om Noah Holm i mange år. Spissen, som er sønn av David Nielsen, dro tidlig til tysk fotball.

Nå snakker han om ett år som er borte fra karrieren. Men 2023 ble ikke bortkastet, mener han selv.

– Jeg har kanskje mistet ett år av karrieren min, men samtidig har jeg kanskje forlenget den. Jeg har tatt utrolig store steg på det å være fotballspiller utenfor treningsfeltet. Jeg har fått megarespekt for alt fra kosthold til det å være i gymmen og leve som en toppidrettsutøver 24/7, sier Holm.

«Jeg har testet mye forskjellig», sier han.

– Man får jo hele tiden tips som man ser på internett og alt mulig, men man må selv finne ut hva som fungerer. Det kan hende at noe som funker for meg ikke funker for andre på laget.

– Er det noe som har blitt fast i Noah Holms kjøleskap?

– Det ligger hvertfall en god stack med entrecote der. Men det blir uten saus. Alfred liker å teste oss med «klypa», sier Holm.

– Har det vært en slags carnivore-diett?

– Ja, det har vært det i perioder. Samtidig skal jeg fortsatt føle at jeg har energi til å kunne prestere og trene hver dag, sier han.

Et bilde fra sesongoppkjøringen viste en Noah Holm ute av form, noe som kjapt ble påpekt i sosiale medier.

– Når jeg har vært gjennom to operasjoner og har kunne bevege meg, så er det klart at vekten går opp. Da må man ta tak i det når man kommer tilbake fra skaden. Det bildet der ble vel tatt en måned etter operasjonen, sier Holm.

– Hvordan opplevde du det?

– Det var selvfølgelig ikke fett å bli hengt ut slik, men jeg har vært gjennom såpass mye at det var det minste problemet mitt. Det var fire måneder til sesongstart og jeg hadde ikke kunne bevege meg. Da er det naturlig, sier Holm.

Mot Fredrikstad så Holm friskere ut enn på lenge. For første gang på en veldig god stund kan han tillate seg å tenke positivt om fotballfremtiden.

– Det er fortsatt en lang vei å gå for at jeg skal være på toppnivå. Det er mange økter som skal legges ned og kamper som skal spilles. Men jeg er på riktig spor nå. Bare fra kampen nå til sist er det store steg, sier Noah Holm.

Read Entire Article