Sophie Elise om mamma-livet: – Vi sover ikke særlig mye

4 months ago 53


PODKAST-VERT: Influenseren forteller åpenhjertig om hvordan det er å være mor til en gutt på en måned. Foto: Ole Martin Wold

De nybakte foreldrene Sophie Elise (29) og Vegard Jørstad (31) bretter ut om foreldrerollen, forventninger, utfordringer, ammehjerne og intimitet i samlivet.

  • Bilde av Preben Brækstad
torsdag 30. mai kl. 05:30

I torsdagens podkastepisode av «Sophie Elise – snart mamma» på podkastplattformen Podme, snakker paret om den sylferske foreldretilværelsen til den en måneder gamle gutten.

– Vi sover ikke særlig mye, og det var egentlig forventet. Jeg har heldigvis slitt med søvnproblemer i flere år, så jeg har vært på et kjent territorium, sier den nybakte moren i podkasten.

MOR: Sophie Elise fortalte følgerne sine en knapp uke etter fødselen, at hun hadde blitt mor. Foto: Skjermdump / Instagram

Guttungen sover derimot mye. Nærmere 20 timer i døgnet, ifølge far Vegard Jørstad.

30. april ble Sofie Steen Isachsen, bedre kjent under influencernavnet Sophie Elise, og samboeren Vegard Jørstad foreldre til lille Helmer.

Fått tilsnakk og kjeft

De to er opptatt av å prioritere hverandre, og unner seg datenights med vin, restaurantbesøk og hotellovernattinger når de har barnepass.

Samtidig er de åpne om at de ikke ønsker noe nytt barn i nærmeste fremtid. De har pratet om å få både tre og fire barn, men at det ikke hadde vært ideelt å få en til med det første.

Sophie Elise sier hun ønsker å gifte seg før et eventuelt nytt barn kommer til, og det bekrefter også Jørstad at han vil.

Det står på «to do»-listen.

Samtidig ligger alt fokuset nå på Helmer og parforholdet, og ikke jobb. Det har ikke bare vært enkelt for influenceren, som nå kommer til å ta en pause fra sosiale medier og jobb.

– Jeg havnet i en situasjon med et par ikke nære kollegaer, men noen jeg har jobbet med på noen prosjekter. Når de så at jeg postet på story så var de sånn «jammen siden du postet på story, så kan du vel bare gjøre x, y z, som er en vidt forskjellig ting. Så det endte med at jeg fikk mye tilsnakk og rett sagt kjeft, sånn to uker etter fødselen, sier den nybakte moren.

Jørstad understreker at han ikke tror populariteten vil forsvinne bare fordi hun tar seg en pause.

Kan ikke hige etter gamle omgivelser

I episoden åpner foreldre opp om hvordan livet totalt har forandret seg etter fødselen. Blant annet er Sophie Elises influencervenner i Dubai og spiller inn ny sesong av «Girls of Oslo», men dette nedprioriteres kraftig etter Helmers ankomst.

– Som livet er nå, kan jeg ikke hige etter gamle omgivelser. Jeg kan ikke være med på det livet nå. Vi må prioritere helt annerledes, babyen er viktigst uansett, sier Sophie Elise.

De åpner også opp om at de ikke lenger sover på samme soveværelse, og influenceren sier det «ikke er like lett å råkline og dusje sammen lenger». Samtidig har de begge fått en «roommate»-følelse, som de ikke trodde de skulle få før barnet kom til.

GRAVID: Sophie Elise fotografert som gravid, drøye to og en halv måneder før fødselen. Foto: Ole Martin Wold

Selv om ting tilsynelatende har grått bra den første måneden, er Sophie Elise åpenhjertig om at det har vært mye gråting for hennes del og en «hormondropp».

– Det var et helt vilt øyeblikk når det er det største som har skjedd og en «once in a lifetime»-opplevelse, og jeg ikke klarte å koble meg på. Det føltes som en badtrip, sier hun om hormonene som har spilt henne et puss.

I episoden snakker hun også om hvordan ammehjernen påvirker henne.

Far skryter derimot av den sylferske moren, og sier Sophie Elise er en «rå mamma» på alt fra bleieskift, bæring og bading.

Tidligere har Sophie Elise snakket åpent i podkasten om manglende morsfølelse, og at hun var «full av dårlig samvittighet og skam».

Sophie Elise: –⁠ ⁠ Skikkelig skuffet over gravidmote

Read Entire Article