Skremte Rosenborg: Men 19-åring sørget for seier

4 months ago 31

GLEDE: Marius Broholm løp rett bort til RBK-fansen etter at han scoret. Foto: Ole Martin Wold / NTB

(Rosenborg–Kristiansund 2–1) Rosenborg hadde ville sjanser til å score veldig mange mål. Heldigvis for dem, så holdt det med to.

• Bilde av Camilla Vesteng
søndag 26. mai kl. 18:54

Rosenborg tok imot Kristiansund med to strake tap i lomma. Først KFUM Oslo, så mot Tromsø. Skulle trenden snu på Lerkendal søndag?

Svaret ble ja, for fire minutter før slutt satte unggutten Marius Broholm ballen i mål fra distanse. En skikkelig fulltreffer av 19-åringen - og da ble det liv på Lerkendal.

Hjemmelaget hadde flere enorme sjanser til å ta ledelsen i 1. omgang. Erlend Dahl Reitan kunne scoret, Jayden Nelson burde scoret.

Men det var gjestene og Jesper Isaksen som satte ballen i mål. Etter 34 minutter slo Mikkel Rakneberg et frispark som traff pannen til Isaksen perfekt, han headet ballen like solid i mål:

TOK LEDELSEN: Kristiansund på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Bare minutter før målet måtte Markus Henriksen ut. Han slet med en kjenning på baksiden av låret. Mikkel Konradsen Ceide erstattet kapteinen.

Men like etter sidebyttet klarte Nelson å finne nettmaskene da ballen gikk gjennom hele feltet og jan kunne sette den i mål på bakerste stolpe.

MÅL: Rosenborg utlignet etter kort tid i 2. omgang da Jayden Nelson scoret. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Hva tenker du?Hva syns du om Rosenborg så langt denne sesongen? aSom forventet, middelmådig.bHer snakker vi rævafotball, ja.cTja, sesongen er enda lang - ender topp fem, og det er ok.dDeilig med opptur i dag, nå fikk jeg troen igjen.

Rosenborg hadde tre seire på ni kamper før møtet mot tabellnabo Kristiansund. Begge hadde ti poeng.

Utover 2. omgang klødde Rosenborg-trener Alfred Johansson seg på nesen. Og det er jo grunn til å få solid kløe når man ser forskjellen på ambisjon og nåværende situasjon for trønderklubben.

Etter 67 minutter fikk Marius Broholm en kjempemulighet etter en stor feil bakover av gjestene, Broholm siktet på lengste hjørnet, men sendte ballen utenfor.

Etter 80 minutter jublet Mikkel Ceide, trener, lagkamerater og publikum. Men scoringen ble sjekket av VAR. Og ballen gikk via armen til Ceide og i mål, dermed ble scoringen annullert, og lagene var like langt.

Dagens mann på Lerkendal, Marius Broholm, har forøvrig vært på utlån til Kristiansund og var sterkt delaktig i at de rykket opp til eliteserien i fjor.