Sendte over 300.000 tekstmeldinger – nå er mennene tiltalt

1 week ago 8


I løpet av cirka to måneder skal duoen ha prøvd å svindle drøye 241.000 mennesker.

fredag 27. september kl. 07:59

Fra starten av november til starten av januar skal en mann i slutten av 20-årene ha sendt 328.950 tekstmeldinger til hele 241.455 personer i Norge.

Ifølge tiltalen mot mannen skal han ha latet som om han var fra Vipps, EasyPark eller tilsvarende parkeringstjenester.

En mann i midten av 20-årene er medtiltalt i saken. Han skal også ha vært sammen med mannen mens bedrageriene pågikk, og bidratt.

Tekstmeldingene skal ha blitt sendt i den hensikt om å få mottagerne til å trykke på falske internettlenker, og deretter gi fra seg sensitive personopplysninger.

– Bedrageriforsøkene anses som grove, idet det er begått ved flere anledninger, over lengre tid og har et systematisk og organisert preg, står det i tiltalen.

Totalt skal minst elleve personer ha blitt svindlet som følge av tekstmeldingene. Duoen er tiltalt for å ha svindlet til seg minst 200.000 kroner.

I tillegg er den ene mannen tiltalt for å kjøre i ruspåvirket tilstand, mens den andre er tiltalt for å ha en mindre mengde cannabis på seg.

Forsvareren til mannen i midten av 20-årene, Mohamed Hamzaoui, skriver i en melding til VG at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Espen Refstie som er forsvarer til mannen i slutten av 20-årene, skriver i en tekstmelding til VG at hans klient har erkjent at han sendte ut meldingene.

Saken er skal gå for Oslo tingrett fra 30. september.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article