Selnæs hardt ut mot FFK: - Aldri vært med på maken

4 months ago 63


IRRITERT: Ole Selnæs sammen med Alfred Johansson etter kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

(Rosenborg-Fredrikstad 1–1) RBK-profil Ole Selnæs angrep FFKs måte å spille fotball på etter at to poeng glapp for trønderne på overtid.

Rapporterer fra Trondheim søndag 2. juni kl. 22:20

Kortversjonen

  • Rosenborg-spiller Ole Selnæs kritiserer Fredrikstad for å dra ut tiden.
  • Selnæs mener det var kun ett lag som ønsket å spille fotball på Lerkendal.
  • Flere eksperter mener det er bra med forskjellige spillestiler i Eliteserien.
  • Kampen endte 1-1 etter en sen utligning av Fredrikstad.

– Jeg har aldri vært med på maken, sier han til VG.

– Og jeg har spilt fotball ganske lenge. Det er et lag fra sekund én som bruker et halvt minutt hver gang det er innkast eller femmeter. Det er frustrerende Men det er ingenting vi får gjort noe med. Vi må fokusere på oss selv. Effektiv spilletid i dag er sikkert det laveste jeg har hatt i hele min karriere, fortsetter 29-åringen, som har spillerkarriere i Frankrike, Sveits og Kina bak seg.

RBK-veteranen var meget oppgitt etter at FFK fikk med seg det ene poenget fire minutter og 19 sekunder på overtid.

– Vi er her for å spille fotball, men vi får ikke gjort noen ting med det, fortsetter Selnæs, som til TV 2 rett etter kampen sa at «det er et lag som ønsker å spille fotball, og et lag som ikke ønsker å spille fotball».

Ole Selnæs snakket med pressen etter 11 mot Fredrikstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Fredrikstad-sjef Mikkjal Thomassen vil ikke være med på noen diskusjon da VG spør:

– Jeg gidder ikke diskutere det, sier han om Selnæs’ uttalelser.

– Hva synes dere om at dere har fått et drøyestempel?

– Som sagt, jeg er ferdig med det, svarer treneren. Hans lag fikk kritikk fra mange for det samme etter 2–0-seieren over Brann i Bergen.

Etter kampen mot Lillestrøm for noen uker siden var FFK-trener Thomassen svært kritisk til det han «opplevde som en agenda mot Fredrikstad».

Fredrikstad-trønderen Sondre Sørløkk vil heller ikke gå tungt inn i noen «Selnæs-debatt»:

– Det høres ut som han, ja. Det kan han si. Men vi hadde en klar plan, og det var ikke sånn at vi gjorde så mye spesielt. De ble sikkert skuffet over at vi ikke lot dem spille sånn som de ville. Jeg vet ikke, men vi var relativt fornøyd med det.

– Hva tenker du om drøyestempelet?

– Vi får bare leve med det. Det går fint.

Alfred Johansson, RBK-trener, var tydelig oppgitt underveis på tidsbruken til Fredrikstad. På spørsmål fra VG var svaret kort:

– Ingen kommentar.

I TV 2s Fotballekstra ble Selnæs’ utspill diskutert. Spørsmålet var om han hadde rett i at det var bare ett lag som ville spille fotball:

– Nei, det vil jeg ikke si. Bare se på statistikken fra kampen. Da vinner vel Fredrikstad alle statistikker. Flest avslutninger, flest på mål, expected goals. I 1. omgang maktet ikke Rosenborg å spille fotball. Null evne til å klare å bryte ned et solid Fredrikstad. Det må være lov å komme til Lerkendal og spille et godt forsvarsspill. Alt i alt synes jeg det poenget var fortjent til Fredrikstad, sier Morten Langli.

Erik Thorstvedt var heller ikke med på Selnæs-kritikken:

– Hva er definisjonen på å spille fotball? Det er en berikelse for Eliteserien at lag gjør det på ulike måter. Det er dritkjedelig om alle skal spille likt. Det er bra at lag spiller på ulike strenger. Fredrikstads utfordring er at publikum blir mer kravstore. Det er kjempefarlig. De blir et offer for egen suksess. Når de lykkes, kommer det alltid økende krav, men foreløpig tror jeg de bare er strålende fornøyd, sier Thorstvedt.

– Vi skal plukke vårens lag, og vårens trener, og jeg tenker at Mikjal Thomassen må være på den listen, fortsetter Erik Thorstvedt.

Anført av en strålende Adrian Pereira på venstrebacken var RBK det klart beste laget i andre omgang og bortelaget slet med å skape noe som helst. Det lå an til at Santeri Väänänen skulle bli ble den store helten etter hans scoring syv minutter etter pause, men en fantastisk heading av FFK-innbytter Henrik Kjelsrud Johansen ødela dagen for Selnæs og hans lagkamerater.

Read Entire Article