Satt ut av utfordring dagen før halv­maraton: – Prøver å ikke tenke på det

2 hours ago 3


– Det er en emosjonell berg-og-dal-bane. Det er som at jeg har kjøpt VIP-pass på Tusenfryd, sa Silje Nordnes i denne ukens utgave av Skiklubben.

– Vi skal gå for det. Det er russisk rulett, sa Emil Gukild.

I vår og sommer har de, i podkasten Skiklubben, oppdatert lytterne på sin oppkjøring og sine mål. Nordnes skal løpe på to timer og fem minutter. Emil Gukild løper for å komme seg under én time og 30 minutter.

Nordnes forteller til NRK at hun er spent på om hun klarer det eller ikke.

– Det er jo det som er det skumle med å si et mål høyt. Da er det en risiko for å mislykkes. Samtidig så prøver jeg å tenke at hvis jeg ikke hadde hatt det målet, så hadde jeg ikke trent så mye og forberedt meg så godt som jeg har, sier hun, og fortsetter:

– Så om jeg klarer det eller ikke, det kan jeg ikke svare på. Jeg har ikke peiling. Men jeg håper jo det, sier hun humrende.

Nordnes fryder seg over å stille på start med like forutsetninger som Jakob Ingebrigtsen. Inntil sist helg hadde ingen av dem løpt en halvmaraton.

– Det er litt deilig å være i samme båt som Jakob. Det var noe med at han aldri hadde løpt over 20 kilometer. Jeg tror ikke det blir norsk rekord på meg, men vi får se, sa Nordnes i podkasten.

Fikk helt spesiell utfordring

Lørdag går startskuddet for Oslo maraton. Som siste del av forberedelsene var det rett i podkast-studio.

Lytteren Jørn sendte inn en oppfordring som gjorde inntrykk. Du kan se utfordringen i videovinduet øverst i saken.

«Jeg ønsker å gi dere en ekstra motivasjon. Jeg donerer 10.000 kroner til Barnekreftforeningen hvis dere når deres mål. For hvert minutt dere går over går beløpet ned 200 kroner, men for hvert minutt bedre legges det til 200 kroner. Håper beløpet blir 10.000 kroner pluss pluss.»

– For en rå fyr, meldte Silje Nordnes.

– God motivasjon, meldte Gukild.

– Nå vet dere hva dere må ha i tankene på vei opp mot Bislett på slutten, sa Anders Aukland, som skal løpe sammen med Gukild og forsøke å komme seg under 1:30.

På spørsmål fra NRK om donasjonen også er et ekstra press, svarer Nordnes:

– Ja, det er jo på en måte det. Det er jo mest av alt en motivasjon. Det er veldig artig at vi har lyttere som er så dedikerte, rause og engasjerte at de har lyst til å bidra til TV-aksjonen. Det er jo bare stas, sier hun.

– Så er det den tanken at det blir mindre penger til barnekreftforeningen hvis jeg springer for sakte ... Jeg prøver faktisk å ikke tenke så mye på det. Jeg må ha positive tanker i hodet mitt nå, sier hun videre.

Tror du de klarer målene sine?

Gukild sviktet i Birken

Dette blir andre store test for trioen i Skiklubben. Da de gikk Birkebeinerrennet i vår klarte Silje Nordnes sin oppgave med god margin.

Også da hadde Gukild svært ambisiøse mål for rennet, men endte opp med å ligge nærmest livløs i målområdet etter å ha tatt seg til mål med svært lite krefter.

For Nordnes er spørsmålet om en skade i den ene foten kan sette en demper på lørdagens løpefest.

– Jeg vet ikke helt hvordan den vil reagere på 21 kilometer. Det er det jeg er mest spent på. Det er der det ligger for min del. Ellers føler jeg at jeg har forberedt meg godt og er i tålig grei form, sier hun.

Det gikk ikke helt etter planen da Emil Gukild deltok i Birkebeinerrennet for aller første gang.

  • Emil Gukild og Silje Nordnes er tilknyttet NRK. Våre redaksjonelle vurderinger blir gjort uavhengig av det.

Publisert 21.09.2024, kl. 07.57

Read Entire Article