Sahraoui velger Marokko

1 month ago 11


Osame Sahraoui (23) vraker Norge. Det bekrefter Norges Fotballforbund.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
fredag 30. august kl. 10:05

VG oppdaterer saken!

Osame Sahraoui ble tatt ut i den norske landslagstroppen som skal møte Kasakshtstan og Østerrike i september, men nå gjør han helomvending og velger å representere Marokko.

– Først vil jeg takke for støtten og tilliten Ståle og støtteapparatet på landslaget har vist meg hele veien. De har presentert hva Norge har å tilby og tatt meg ut i troppen flere ganger. Det har vært et veldig vanskelig valg for meg å ta, med hjerte både i Norge og Marokko, sier Sahraoui i pressemeldingen.

Vingen sier han snakket med Solbakken søndag og forklarte valget.

– De siste dagene har vært intense og vanskelige, men etter lange samtaler med mine rådgivere og familie tok vi en endelig beslutning. Deretter informerte jeg Ståle. Det var en vanskelig samtale, men vi har stor respekt for hverandre. Jeg vil også takke gutta på det norske landslaget og ønsker Norge lykke til videre, sier Osame Sahraoui.

– Helt siden Osame debuterte mot Jordan for ett år siden har vi hatt tett og jevn kontakt med Osame og hans rådgivere. Han har vært uttatt i fire tropper, men grunnet skader har han kun vært med to ganger. Vi har visst om tvilen og trykket som finnes for at han skal representere Marokko. Vi har i våre samtaler kun argumentert for hvorfor han burde velge Norge, fordi vi også har stor respekt for Marokko som fotballnasjon. Jeg hadde en prat med ham senest søndag i den tro at han skulle komme på samling og velge å spille for Norge, skriver landslagssjef Ståle Solbakken i en pressemelding.

Publisert: 30.08.24 kl. 10:01Oppdatert: 30.08.24 kl. 10:05
Read Entire Article