Ruud har lagt trøblete sommer bak seg: – Litt uheldig

1 month ago 26


Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB

Mageproblemer saboterte sjansene hans i French Open. Så ble han forkjølet etter OL. Nå er Casper Ruud (26) endelig tilbake i godt slag.

tirsdag 27. august kl. 11:40

Kortversjonen

  • Mageproblemer og forkjølelse har tidligere hindret Casper Ruud, men nå er han tilbake i godt slag.
  • Ruud er motivert etter utfordringene i French Open, Wimbledon og OL.
  • Han vant åpningskampen i US Open og møter Gaël Monfils i andre runde.

– Jeg er skikkelig motivert, for nå har det vært noen store turneringer der jeg ikke har hatt sjansen til å spille slik jeg ville, sier Ruud etter avansementet i US Open.

For sommeren har nemlig ikke stått til stil med Ruuds strålende vårsesong, der han blant annet tok karrierens største seier i ATP 500-turneringen i Barcelona:

  • Det ble exit i semifinalen i French Open mot Alexander Zverev. Han vant det første settet, men tapte de tre neste. Under kampen slet Ruud med et mageproblem.
  • Han røk ut i 2. runde av Wimbledon og 1. runde av Båstad Open, før det ble kvartfinaletap mot Felix Auger-Aliassime i OL i Paris.
  • Deretter trakk han seg underveis i Masters 1000-turneringen i Montreal grunnet sykdom. I Masters 1000-turneringen i Cincinnati røk han ut i sin første kamp.

– Det går greit. Verre ting kan skje i livet, så det er ikke et problem. Alle kommer til å støte på noen problemer i løpet av et år. Heldigvis er jeg skadefri, men jeg kan ikke kontrollere at jeg blir forkjølet eller noe lignende, sier Ruud i et intervju gjengitt av Tennis.com.

Siden exiten i French Open i månedsskiftet mai-juni står han med fem seirer og fem tap. Til sammenligning er fasit 44 seirer og 14 tap gjennom hele sesongen.

Mange trodde dette var året Ruud endelig kom til å vinne Grand Slam-turneringen, men et mageproblem, som trolig skyldtes matforgiftning, satte ham ut av spill.

Casper Ruud spilte med store magesmerter i semifinaletapet mot Alexander Zverev i French Open. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

– Jeg føler meg frisk igjen, men etter to uker i sengen begynner du å miste muskler. Derfor trengte jeg et par uker før jeg følte meg hundre prosent igjen. Jeg gjorde mitt beste inn mot Wimbledon, men det tok noen uker til, forteller nordmannen.

Da Ruud gikk i gang med oppladningen til US Open med flere store turneringer i Canada og USA, ble nordmannen forkjølet.

Han forteller at feberen og de kroppslige smertene varte i fire-fem dager.

– Jeg var bare litt uheldig, men nå er jeg klar og forhåpentlig er immunsystemet mitt sterkere enn noensinne, slik at jeg kan ha en god avslutning på sesongen, sier Ruud.

Foto: DANIEL MURPHY / EPA / NTB

26-åringen innledet US Open med en overlegen seier mot kinesiske Bu Yunchaokete (22).

Nå må han slå den franske veteranen Gaël Monfils (37) dersom det ikke skal bli exit i den andre runden slik det ble i fjor. Kampen spilles på onsdag.

I 2022 tok han seg helt til finalen, der han tapte for stjerneskuddet Carlos Alcaraz.

  • US Open ser du på Max.
Publisert: 27.08.24 kl. 11:39Oppdatert: 27.08.24 kl. 11:40

Relaterte emner

Read Entire Article