Plateanmeldelse: Dua Lipa – «Radical Optimism»: Denne gangen er det upersonlig

5 months ago 42


HITMASKIN: Men er vanskelig å øyne substansen i Dua Lipa-prosjektet på hennes tredje album. Foto: Joel C Ryan / AP

Det mest anvendelige lydsporet til våren 2024 er servert. På godt og vondt.

fredag 3. mai kl. 15:17

Terningkast 3

Hvem er egentlig Dua Lipa? På papiret er det lite å lure på: Den engelsk-albanske 28-åringen holder seg jevnt blant klodens ti mest populære artister, og hennes nådeløst effektive vri på discopop – perfeksjonert på det vellykkede blockbuster-albumet «Future Nostalgia» (2020) – har vist seg like innflytelsesrik som den er umiddelbart gjenkjennelig.

Det kan likevel være vanskelig å øyne substansen i Dua Lipa-prosjektet, utover den sertifiserte evnen til å lage hits. Og hennes tredje album gjør lite for å utdype personligheten – skuffende nok, med tanke på den inspirerte platetittelen, det korresponderende omslaget (der hovedpersonen svømmer blant haier) og forhåndsryktene om musikalsk inspirasjon fra psykedelia, britpop og triphop.

På «Radical Optimism» holder nemlig Lipa seg til oppskriften hun har lykkes med tidligere, om enn med sporadiske og temmelig overfladiske dryss av eksentrisitet her og der. ABBA er en mer åpenbar referanse enn noensinne, og en dekkende beskrivelse av skiva vil kunne være «litt som Eurovision, bare bra». Hvilket selvsagt ikke holder i denne øverste sfæren av popmusikk.

Lipa har med seg sitt faste team av låtskrivere og produsenter her, deriblant norske Caroline Ailin og den australske nypsykedelikeren Kevin Parker, kjent som Tame Impala og som sparringspartner med alle fra Lady Gaga til Kanye West.

Det høres ut som de har en OK dag på jobb, og særlig starten av albumet, med lekne «End of an Era» og hitsinglene «Houdini» og «Training Season», kommer garantert til å løfte grillfester og parkliv i ukene som kommer.

Det er i det hele tatt vanskelig å forestille seg et mer anvendelig lydspor til denne våren enn «Radical Optimism». Det låter dyrt, delikat og bortimot uegnet til å gjøre dagen din spesielt dårligere. Men med tanke på hva Dua Lipa har prestert tidligere, er det like fullt en av sesongens store skuffelser.

BESTE LÅT: «End of an Era»

Read Entire Article