Opplysninger til VG: Kamera inneholdt materiale flere år tilbake i tid

1 month ago 11


 Heiko Junge / NTB Foto: Heiko Junge / NTB

VG kjenner ikke til hva slags materiale det er snakk om. Næringslivstoppen er siktet for seksuelt krenkende adferd.

fredag 30. august kl. 11:24

Han er siktet siktet etter å ha snikfilmet under Arendalsuka. Ifølge siktelsen skal han ha filmet flere fornærmede i baderom og dusj over tre dager, får VG opplyst.

Ifølge VGs opplysninger, skal kameraet som ble oppdaget på badet i leiligheten der næringslivstoppen bodde under Arendalsuka, også ha inneholdt materiale som går flere år tilbake i tid.

VG kjenner ikke til hva slags materiale det er snakk om.

I siktelsen står det at mannen uten samtykke filmet flere fornærmede i baderom og dusj i perioden 12 - 14. august i år, får VG opplyst. Alle i leiligheten vil trolig få status som fornærmet. Siktede er ikke avhørt enda.

Mannen, som har en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon, skal ha delt leilighet med én politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist under Arendalsuka.

Les også: Næringstopp siktet for snikfilming under Arendalsuka

Fredag skrev sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Janne Johannessen, at den aktuelle journalisten er ansatt hos dem.

Ifølge Johannessen var det DN-journalisten som fattet mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler, og fant ut at den egentlig var et spionkamera.

Ifølge siktelsen gjorde han sin sin egen etterforskning og avslørte kameraet. Inne i høyttaleren er det et minnekort og politiet undersøker innholdet.

Dete skal han ha oppdaget onsdag 14. august under Arendalsuka. Dagen etterpå leverte fornærmede kameraet med politiet og anmeldte snikfilmingen, ifølge VGs opplysninger.

Mannens forsvarer Alexander Nyheim Jenssen sa til VG torsdag at hans klient er innstilt på å samarbeide med politiet, «legge alle kortene på bordet, og erkjenne de faktiske forhold».

VG har forelagt ham opplysningene om om tiltalen. VG har også spurt om mannen har innrømmet å ha snikfilmet tidligere og hvor lang tid det strekker seg tilbake.

– Saken er under etterforskning, så jeg har ingen kommentarer utover det jeg allerede har sagt, sier han.

Torsdag skrev Nyheim Jensen i en kommentar til VG at hans klient først og fremst er svært lei seg og skamfull over saken, og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i retssystemet av hensyn til de som er berørt.

– Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykemeldt og går for tiden til behandling, skrev Nyheim Jenssen.

Read Entire Article