Opplysninger til VG: Fornærmet fikk melding av Mette-Marit etter voldsepisoden

1 month ago 114


Foto:

Etter at den fornærmede kvinnen hadde blitt utsatt for vold av Marius Borg Høiby (27), skal det ha tikket inn en melding fra kronprinsesse Mette-Marit på telefonen hennes.

lørdag 24. august kl. 08:08

Det får VG opplyst.

Den fornærmede kvinnen skal deretter ha ringt tilbake til Mette-Marit – moren til mannen som hadde utsatt henne for vold i en leilighet på Frogner i Oslo natt til 4. august, ifølge VGs opplysninger.

VG kjenner ikke til innholdet i telefonsamtalen, antall kontakter mellom dem, varighet eller tidspunkt.

VG har rettet en rekke spørsmål til Slottet om kontakten mellom kronprinsessen og den fornærmede kvinnen, og kritikken kronprinsessen har fått i ettertid.

– Som tidligere formidlet går vi ikke inn i detaljer om samtalen, da den er privat, skriver Slottets pressevakt Sara Svanemyr.

Bistandsadvokat: – Ikke vært en belastning

Kontakten mellom kronprinsessen og fornærmede skapte reaksjoner blant eksperter og advokater da den ble kjent.

VG har vært i kontakt med fornærmedes bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, som sier hun ikke har en kommentar til saken foruten:

– Kontakten har ikke vært en belastning for min klient, men det er forståelse for at noen kan reagere utad. Men for henne har det ikke vært et problem.

Utvidet siktelsen

Forrige uke innrømmet Marius Borg Høiby vold mot en kvinne etter en hendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august.

I etterkant av voldsepisoden hadde Høiby og den fornærmede kvinnen to telefonsamtaler, som VG kunne avsløre innholdet i forrige uke.

Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk, og fredag ble siktelsen utvidet til å også gjelde trusler. I tillegg etterforsker politiet Høiby for følgende:

  • For mishandling i nære relasjoner mot sine ekskjærester Nora Haukland og Juliane Snekkestad. Bakgrunnen er påstander om vold de har publisert i sosiale medier.
  • For brukstyveri av en scooter. Etter en anmeldelse 7. august etterforskes han for ulovlig besittelse av løsøre. Det er en annen fornærmet i denne saken enn de øvrige.

Høiby skulle opprinnelig i avhør denne uken, men møtet er utsatt til neste uke.

Det var i etterkant av voldshendelsen 4. august at influencerne Haukland og Snekkestad kom med anklager om vold på sosiale medier. De har begge forklart seg til politiet denne uken.

Juliane Snekkestad og Nora Haukland har fått status som fornærmet i etterforskningen mot Marius Borg Høiby. Foto: VG

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, sa i en uttalelse til NTB mandag at han ikke ville kommentere de nye anklagene.

– Dette er en politisak. Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, skrev han i en melding til NTB.

I forbindelse med at siktelsen er utvidet til å også gjelde trusler, sier Bratlien følgende til VG fredag:

– Høiby har ikke tatt stilling til den nye siktelsen. Jeg kan ikke si noe om det før han har gjort det. Det vil skje i et kommende avhør, skriver Bratlien i en SMS.

Dette har skjedd:

  • Natt til søndag 4. august dro Marius Borg Høiby (27) hjem til en kvinne på Frogner i Oslo. De to skal ha vært alene i leiligheten, ifølge VGs opplysninger.
  • Kvinnen skal ha blitt utsatt for slag og kvelertak, og skadeverk utført på flere gjenstander.
  • Ifølge VGs opplysninger skal Høiby ha dratt videre fra leiligheten senere den natten.
  • Han skal ha hatt minst to telefonsamtaler med kvinnen i etterkant, hvor han ifølge VGs opplysninger blant annet skal ha fremsatt trusler om å brenne eiendelene hennes.
  • Politiet mottok søndag 4. august 12.30 en melding om en voldshendelse utført i en leilighet på Frogner i Oslo i løpet av natten. Politiet dro til leiligheten.
  • Høiby ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole klokken 16.10.
  • Han ble løslatt fra arrest mandag 5. august klokken 15.39.
  • Onsdag 14. august uttalte Høiby seg via sin forsvarer Øyvind Bratlien. I uttalelsen innrømmet han vold mot kvinnen, og åpnet seg også om rusbruk og psykiske lidelser.
Read Entire Article