Ødegaards forvandling: – Har blitt mye mer komplett

4 months ago 37


Martin (15) slo gjennom som en finslepen teknikker. Ti år senere er det fysikeren Martin Ødegaard som får oppmerksomhet.

tirsdag 4. juni kl. 11:58

Kortversjonen

  • Martin Ødegaard har blitt Premier Leagues fremste presspiller.
  • Et bilde av hans muskuløse bein skapte oppmerksomhet under landslagssamlingen.
  • Ødegaard forklarer at fysisk styrke er essensielt i dagens internasjonale fotball.

– Jeg har blitt mye mer komplett. Jeg har aldri vært av de største, sterkeste eller raskeste og har måtte legge ned mer jobb enn andre. Det er ikke noe jeg plutselig har begynt med, men man blir eldre og blir sterkere. Det er jobbing over tid.

Det sier Martin Ødegaard på pressekonferansen før treningskampen mot Kosovo på Ullevaal onsdag.

Under landslagssamlingen har et bilde fra trening denne uka vakt stor oppmerksomhet i norske medier og i sosiale medier. Martin Ødegaards svært muskuløse bein viser at det er en stund siden Arsenal-stjernen hoppet over «leg day».

– Det er mange som har større muskler i beina enn meg, sier Ødegaard med et glis.

Men musklene hjelper antakelig Ødegaard til å være de aller beste presspillerene i Premier League. Ser man på statistikken gjenvinninger på siste tredel har han kun Palace-stjerne Eberechi Eze foran seg.

I fjor var han den beste.

– Det er jo det han har forbedret mest som kanskje ikke har blitt lagt merke til. Det er derfor vi har brukt han i førstepresset i større grad, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Ødegaard mener den fysiske biten har blitt mye viktigere i internasjonal fotball.

– Du er mye mer avhengig av laget nå enn for noen år siden. Da gikk det å ha en spiller som kanskje ikke gjorde jobben defensivt. Nå er nivået så høy at alle må være med hele veien. I Nederland tok jeg noen steg på det og ble litt mer voksen i Vitesse. I Arsenal har jeg tatt det enda lengre etter jobbing med trenerne der, sier Ødegaard.

Norge møter Kosovo onsdag og Danmark lørdag til privatkamper. Til høsten starter Nations League som er første steg på veien mot VM i 2026.

Read Entire Article