Oasis-prisene mer enn doblet seg: - Deprimerende

1 month ago 12


 Lo Sai Hung / AP / NTBOasis-medlemmene Gem Archer, Noel Gallagher, Andy Bell, og Liam Gallagher i 2006. Foto: Lo Sai Hung / AP / NTB

Den britiske regjeringen lover gjennomgang av «dynamisk prissetting».

mandag 2. september kl. 09:10

Kortversjonen

  • Fans av Oasis opplevde kraftig oppblåste billettpriser på turnéens billettsalg.
  • Statssekretær Lisa Nandy lover gjennomgang av systemet for dynamisk prising.
  • Billettpriser på 148 pund økte til 355 pund på Ticketmaster.

Fans av det verdenskjente bandet Oasis fikk seg en ubehagelig overraskelse da de forsøkte å sikre seg billetter til gjenforeningsturneén lørdag. Mange opplevde at billettprisene mer enn doblet seg mens de ventet i virtuelle køer, melder Sky News.

Statssekretær i det britiske kulturdepartementet Lisa Nandy beskriver salget av de dyrere Oasis-billettene som «utrolig deprimerende».

Hun lover nå at såkalt dynamisk prising vil bli inkludert i en kommende regjeringsgjennomgang av annenhåndsmarkedet for konsertbilletter.

Les også: Alle Oasis-konsertene er utsolgt

Oasis annonserte forrige uke datoer for konserter i Storbritannia og Irland i 2025, samt planer om en turné utenfor Europa.

– Etter den utrolige nyheten om Oasis' comeback, er det deprimerende å se kraftig oppblåste priser som ekskluderer vanlige fans fra muligheten til å nyte favorittbandet sitt live, sier Nandy.

Bilde av Lisa NandyLisa Nandy

Ifølge Sky News ble billetter med en opprinnelig pris på 148 pund solgt for 355 pund på Ticketmaster bare timer etter at de ble lagt ut for salg. Dette skyldtes systemet for dynamisk prising.

Nandy sier at regjeringen har forpliktet seg til å sette fansen i sentrum av musikken igjen. Hun lover at en kommende høring vil se på problemstillinger rundt åpenhet om og bruk av dynamisk prising, inkludert teknologien rundt køsystemer som oppmuntrer til dette.

Les også: Billettkaos foran Oasis-konserter

– Ved å samarbeide med artister, bransjen og fans kan vi skape et mer rettferdig system som gjør slutt på svartebørshandel, svindel ved videresalg og sikrer billetter til rettferdige priser, sier statssekretæren.

Ticketmaster introduserte det etterspørselsbaserte systemet i 2022, angivelig for å stoppe svartebørshandel og sikre at mer penger går til artistene. Selskapet hevder at det er artistene, deres team og promotører som setter prisene og velger om dynamisk prising skal brukes for deres show.

Oasis ble stiftet i 1991 av Liam Gallagher, Paul Arthurs, Paul McGuigan og Tony McCarrol. Noel Gallagher ble med året etter, og bandet ble raskt kjent med hits som «Wonderwall» og «Don't Look Back In Anger». I 2009 splittet bandet etter en krangel mellom brødrene i Paris.

Les også: Bekrefter: Oasis gjør comeback

Read Entire Article