NRK reagerer etter Warholm-duellen: – I overkant mye eksponering

1 month ago 14


 MICHAEL BUHOLZER / EPA / NTBPROGRAMMET PRESENTERES AV: Karsten Warholm ble slått av Armand Duplantis på 100 meter i Zürich onsdag kveld. Eventet var tydelig lagt tilrettelagt fra enkelte sponsorer. Foto: MICHAEL BUHOLZER / EPA / NTB

Men redaksjonssjef Anders Sårheim mener ikke at NRK lot seg bruke av de kommersielle aktørene under onsdagens show.

torsdag 5. september kl. 10:46

Kortversjonen

  • Duellen mellom Karsten Warholm og Armand Duplantis ble arrangert av sponsorene og gikk i beste sendetid på NRK 1.
  • NRK mener det ble overdrevent mye eksponering til to merkevarer under onsdagens show, særlig i bildene fra oppvarmingsområdet.
  • Redaksjonssjef Anders Sårheim sier han skal ta dette opp med ansvarlige.

– Vi mener det ble i overkant mye eksponering. Det kommer jeg til å ta opp med de som sto bak sendingen. Det vi særlig reagerer på, er bildene fra oppvarmingsområdet. Det skal vi ta opp, sier Anders Sårheim, redaksjonssjef i NRK Sport.

Onsdag ble Karsten Warholm slått av Armand «Mondo» Duplantis i en mye omtalt og hypet duell på 100 meter i Zürich.

Den uortodokse duellen mellom hekkeløperen og stavhopperen var arrangert av sponsorene Red Bull og Puma, samt arrangøren Weltklasse Zürich. Det lot de også seerne få vite. Flere ganger.

Spesielt i et oppvarmingsområde utøverne hadde tilgang til, var det tydelig eksponering av de to merkevarene.

Duplantis hentet seg en boks energidrikk, og TV-produksjonen zoomet flere ganger inn på skoene fra Puma. Alt i beste sendetid på NRK 1.

VG tok også ut klipp fra sendingen:

– Vi var tydelige i forkant og trodde den type eksponering som fra oppvarmingsområdet skulle kunne unngås, sier Sårheim.

– Hva konkret er det du reagerer på?

– Den settingen i oppvarmingsområdet. Merkevarene var ekstremt tydelig og utøverne var veldig tett knyttet til disse. Vi ser at eksponeringen var i overkant. Det må vi gå opp og gi tydelige tilbakemeldinger på. Vi skulle gjerne vært det foruten.

– Var det et vilkår at dere kjørte ut denne produksjonen slik den var?

– Det var ikke et vilkår. Vi la jo til en god del eget redaksjonelt innhold i denne sendingen, og var der med egen reporter og gjester. Det var ikke noe vilkår.

– I hvilken grad hadde dere mulighet til å bryte inn i sendingen?

– Hadde det blitt for ille, hadde vi hatt muligheten til å gå av. Det er relativt korte sekvenser som kom, så det ble vel aldri vurdert. Hadde vi sett at det ble noe helt annet enn vi pratet om i forkant, så kunne vi gått av.

– Vi opplevde en god dialog og en forståelse for at det skulle tilpasses de retningslinjer vi har.

– Lar NRK seg bruke av kommersielle interesser?

– Nei, ikke isolert sett knyttet til dette. Men vi har hele tiden en diskusjon rundt det stadig økende presset fra kommersielle interesser som ønsker å vises i idretten. Det må vi være obs på, sier Anders Sårheim.

VG har sendt en rekke spørsmål til Weltklasse Zürich, som var vertskap for konkurransen. E-posten er foreløpig ikke besvart.

Read Entire Article