Narkobaron løslatt fra amerikansk fengsel

1 month ago 15


 HO / AFP / NTBATT OG FRAM: Bildet viser da Osiel Cardenas ble utlevert fra Mexico til USA i 2007. Nå sendes han mest sansynlig tilbake samme vei, for å svare på anklagene mot ham i hjemlandet. Foto: HO / AFP / NTB

Grunnleggeren av de beryktede Zetas ventes mest sansynlig å bli utlevert til Mexico.

fredag 30. august kl. 21:11

Han er ute av fengsel, men ikke fri. Osiel Cardenas ble fredag overgitt i varetekt til USAs immigrasjonsmyndigheter ICE, skriver Reuters.

Hva som vil skje ham, er ennå ikke klart. Sansynligheten er imidlertid stor for at han vil bli utlevert til sitt hjemland Mexico i løpet av den nærmeste tiden.

Cardenas er blant grunnleggerne av narkogjengen Zetas, som var blant de mest dødelige gjengene i Mexico på begynnelsen av 2000-tallet.

De ble blant annet beryktet for å henrette motstanderne sine ved halshogging. En talsperson for det amerikanske narkotikapolitiet DEA sier til Reuters at Cardenas er direkte ansvarlig for at volden i den mexicanske narkokrigen

Cardenas ble arrestert i 2003 etter en større skuddveksling, og ble deretter utlevert til USA. Her ble han dømt til 25 år i fengsel.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article