Nå skal det bøtte ned!

4 months ago 33


REGNFULLT DØGN: For «søringene» er det bare å finne fram paraplyen. Foto: Grafikk: Meteorologene på X

...men én landsdel er heldigere enn de andre.

tirsdag 4. juni kl. 16:08

Meteorologisk institutt melder at en front er på vei i full fart mot Vestlandet, og vil treffe i løpet av tirsdag ettermiddag.

– Den gir en del nedbør i vest, som beveger seg videre øst og nordover i løpet av kvelden og natten, sier vakthavende meteorolog Julie Solvik Vågane.

Det vil øse ned som mest sør i landet, der det utsatte steder kan komme 30 til 50 millimeter regn i løpet av 24 timer.

Det er også ventet godt med regn i Trøndelag.

Forrige uke ble Oslo-gater oversvømt som følge av styrtregn, men meteorologen tror ikke at de store nedbørsmengdene vil ramme Sør-Norge like hardt.

– Det er en litt annerledes situasjon nå. Dette er mer jevn nedbør. Når det begynner utover natten så vil det fortsette utover døgnet. Per time er det ikke like kraftig som sist gang, mener Solvik Vågane.

Likevel utelukker ikke meteorologen at det kan oppstå lokaler utfordringer når det kommer såpass store mengder regn i løpet av et døgn.

Per nå er det ikke sendt ut farevarsel for regn, men på grunn av grunn av streiken er det heller ingen meteorolog i Oslo til å vurdere om det etter hvert skulle bli nødvendig. Meteorologene søkte om dispensasjon, men den ble ikke innvilget, forteller Solvik Vågane.

Hva tenker du?Hva tenker du om regnværet?aEndelig! Jeg er sykt lei solbBryr meg ikke, er inne uansettcNei, uff. Gi meg sydenvarme!

Fra solrike dager med godt over 20 grader i sør, vil også temperaturen synke etter hvert som bygene brer seg utover landet. Onsdag morgen vil gradene være nede i 13 grader flere steder.

Finest i nord

I Finnmark er det tirsdag registrert noe lyn og torden, samt lokalt nedbør på 10 til 15 millimeter.

Mens resten av landet vil få en grå onsdag, ser nordlendingene ut til å ha en riktig fin dag i vente.

– Det er definitivt best i Nord-Norge. De får en fin dag, godt med sol og gode temperaturer, sier Solvik Vågane.

Men det gjelder å nyte mens man kan, for allerede torsdag er bygene på vei tilbake.

Read Entire Article