Mjelde holder alle dører åpne etter tårevåt avskjed: – Emosjonell av å se det

4 months ago 48


SMILER: Maren Mjelde er tilbake på landslagssamling og friskmeldt fra leggskaden hun pådro seg i februar. Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Maren Mjelde har tatt farvel med klubben hun spilte for i syv år. Fremtiden er ikke bestemt, men spør du familien har de et tydelig svar på hva som bør bli hennes siste klubb.

  • Bilde av Synne Sofie Christiansen
Ullevaal stadion mandag 3. juni kl. 14:56

Kortversjonen

  • Maren Mjelde har spilt sin siste kamp for Chelsea og er nå på jakt etter ny klubb.
  • Hun blir emosjonell av å se sitt siste intervju med klubben hun har vært med i syv år.
  • Fremtiden hennes er fortsatt usikker, men både Norge og utlandet er mulige destinasjoner.
  • Mjelde ønsker å fortsette å spille for landslaget og derfor er spilletid det aller viktigste hun ser etter i ny klubb.
  • Tirsdag spiller Norge mot Italia i den fjerde kvalifiseringskampen til EM. De to beste lagene i gruppen kvalifiserer seg til EM.

– Jeg blir jo litt emosjonell når jeg ser det igjen, sier Mjelde da VG viser frem videoen av hennes siste intervju med Chelsea, som endte med at tårene trillet.

Det ble gjort i mai, og selv om Mjelde visste allerede i februar at kontrakten ikke ville fornyes, så ble intervjuet på mange måter det som bekreftet slutten. Samme dag ga hun beskjed til lagvenninnene at hennes tid hos de blåkledde var over.

– Det gikk opp for meg den dagen der, og de første tårene kom. Det var en emosjonell dag og en emosjonell uke, sier hun.

I siste hjemmekamp mot Bristol City ble hun takket av på verdig vis. Hun kom inn i det 82. minutt etter å ha vært ute med en leggskade siden februar.

Se avslutningen:

30. juni går kontrakten formelt ut. Hva som blir veien videre, er ennå ikke avklart.

– Jeg har valgt å holde ting åpent, egentlig fordi dette er et veldig viktig valg for meg. Jeg er 34 år og går gjerne inn i min siste klubb. Da er det viktig å treffe på valget. Det er kanskje et av de viktigste valgene jeg skal gjøre, sånn sett, sier hun.

Mjelde er klar på at hun vil fortsette på landslaget, spille mer fotball og utvikle seg videre. Selv om hun ikke spilte EM-kvalifiseringskampen mot Italia, er hun friskmeldt for spill og klar for å bidra der det trengs.

Mjelde har vært fast på landslaget siden 2007 og var med på å ta EM-sølv i 2013. Derfor er det naturligvis også store ønsker om en ny EM-deltakelse. Tirsdag er det returmøte mot Italia i kvalifiseringen.

Etter halvveis spilt gruppe ligger Norge på delt andreplass med Italia i gruppen. Nederland leder. De to beste lagene kvalifiserer seg direkte.

Fakta om EM-kvaliken

Fakta om Norges kamper i EM-kvalifiseringen i fotball for kvinner (norske målscorere i parentes):

5/4: Finland (h) på Ullevaal 4-0 (Celin Bizet Ildhusøy, Sophie Román Haug, Thea Bjelde, Elisabeth Terland)

9/4: Nederland (b) i Breda 0-1

31/5: Italia (h) på Ullevaal 0-0

4/6: Italia (b) i Ferrara

12/7: Finland (b) i Åbo

16/7: Nederland (h) i Bergen

Nederland står med seks poeng og leder gruppen. Norge og Italia står med fire poeng og Finland med tre.

* De to beste i gruppa går til EM-sluttspillet i Sveits neste år. De to andre lagene går til omspill der man må vinne sammenlagt (hjemme- og bortekamp) i to runder for å løse EM-billett. I første runde blir det en motstander fra C-divisjonen, i avgjørende runde fra B- eller eventuelt fra A-divisjonen.

* Laget som ender sist i gruppa, rykker ned til B-divisjonen.

Fikk du med deg denne?

– Ønsker du å fortsette i utlandet, eller kan Norge også være en mulighet?

– Jeg holder alle dører åpne. Om det blir i Norge eller om det blir i utlandet – det kommer an på det eventuelle prosjektet eller hvordan den eventuelle klubben ser på å bruke meg. Spilletid er noe jeg setter aller høyest, og den spilletiden gjør meg konkurransedyktig inn mot landslaget, sier hun.

– Hvordan vurderer du Brann, for eksempel, mot en annen klubb i England?

– Oi ... det viktigste for meg er å være åpen og høre hva klubbene har å si.

– Det høres ut som du setter Brann ett hakk høyere enn andre?

– Alle vet jo at jeg er fra Bergen og har hele familien min der. Hadde du spurt familien min, så vil de nok veldig, veldig gjerne at jeg skal flytte hjem igjen. Jeg holder alt åpent, og hvis det skulle falle på det, så er det selvfølgelig også en bra ting, sier Mjelde.

LIGAVINNERE: Maren Mjelde og Fran Kirby med det ferske beviset på at Chelsea vant serien i år. Nå er begge ferdig i klubben. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Landslagssjef Gemma Grainger er klar på hva hun mener Mjelde bør vektlegge i valget av ny klubb.

– Jeg har snakket med Maren om situasjonen hennes, og snakket om alternativene hun har. Hun må ta et valg, sier Grainger til VG.

Hun har gitt midtstopperen et råd.

– Rådet jeg ga henne var at hun må stille spørsmål om hva som vil være best for henne. Det er viktig at hun spiller.

– Hvor viktig er det for deg å ha en spiller som henne i landslagstroppen?

– Hun er ekstremt viktig både på og utenfor banen. Hun har høy kvalitet, og jeg mener hun har mange år igjen på dette nivået. Hun er fantastisk, og for oss er det veldig viktig at hun er her, sier Grainger.

SJEFEN: Gemma Grainger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

PS! Norges returmøte mot Italia spilles tirsdag klokken 18.15 og du kan se den på TV 2 eller følge den i VG Live.

Se gigasjansen til Celin Bizet Ildhusøy i det første møtet mot Italia:

Read Entire Article