Mistenkt seriemorder siktet for to nye drap

4 months ago 38


Politiet fant detaljert drapsdokument på harddisken til Rex Heuermann.

Rex Heuermann i retten i Suffolk County torsdag. Foto: POOL / AFP / NTB
  • Bilde av Ingeborg Christensen Breivik
fredag 7. juni kl. 03:38

Seriedrapene i Gilgo Beach har rystet den amerikanske befolkningen i over ti år. I 2010 førte forsvinningen av 23 år gamle Shannan Gilbert til at politiet fant levningene etter ti døde mennesker i nærheten av stranden, strødd langs kystlinjen på Long Island.

Åtte kvinner, én mann og et lite barn hadde blitt drept.

I juli i fjor ble Rex Heuermann, en 60 år gammel arkitekt fra New York, arrestert og siktet for drapet på tre av kvinnene. I januar i år ble han siktet for drapet på enda en kvinne. Alle kvinnene var sexarbeidere.

Heuermann erklærte seg ikke skyldig.

Etter nye DNA-funn og funnet av et dokument som kartlegger flere drap på siktedes harddisk, er Heuermann nå siktet for to ytterligere drap, på Sandra Costilla og Jessica Taylor.

Dette bildet er fra desember 2011, da etterforskere søkte etter kroppen til Shannan Gilbert. Foto: Kevin P Coughlin / AP / NTB

Levningene etter Costilla ble funnet i 1993. Deler av Taylor ble funnet i 2003, mens hodet og armene hennes ble funnet i 2011, på samme vei som resten levningene til de fire andre antatte ofrene til Heuermann ble funnet.

Siktede møtte i retten torsdag, og erklærer seg ikke skyldig i de to nye drapsanklagene. Han ble varetektsfengslet uten kausjon og skal møte i retten igjen 30. juli.

Jessica Taylor fotografert i 2023. Hun var også sexarbeider. Foto: AP / NTB

Kan være koblet til et syvende drap

I rettsdokumenter som ble offentliggjort under en høring på torsdag, kommer det frem at politiet fant et planleggingsdokument på Heuermanns harddisk.

Dokumentet skal ha inneholdt en sjekkliste over hva Heuermann skulle gjøre både før, under og etter drapene.

I en del av dokumentet titulert «Ting å huske på», har 60-åringen skrevet ned erfaringer fra tidligere drap, samt praktiske lærdommer «til neste gang».

Politiet har brukt store ressurser på å grave rundt huset til siktede Rex Heuermann. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Heuermann skal angivelig også ha skrevet om viktigheten av nok søvn. Ikke bare for å unngå «problemer», men også for å øke det han omtalte som «leketid», som antas å være en referanse til seksuelle handlinger og mishandling utført på ofrene.

Dokumentet knytter Heuermann opp mot drapet på et syvende offer, 24 år gamle Valerie Mack.

– Heuermann planlagte og utførte seks separate drap nøye, uttalte Suffolk County distriktsadvokat Raymond Tierney under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Politiet henter her ut et beslag fra huset til siktede. Foto: Jeenah Moon / AP / NTB

Heuermann er ikke tiltalt for drapet på Mack, men distriktsadvokaten bekrefter at 60-åringen har status som hovedmistenkt i denne saken også.

Har kone og barn

Den siktede seriedrapsmannen har en kone, datter og stesønn.

I retten la påtalemyndigheten frem at Heuermanns telefonlogg viser at familien var bortreist da drapet på Taylor ble begått.

Advokat Gloria Allred holder opp et bilde av Jessica Taylor, en av de to kvinnene Heuermann torsdag ble siktet for å ha drept. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

I rettsdokumentene heter det at dette «ville ha gitt tiltalte Heuermann ubegrenset tid til å utføre sine planer for Taylor, som inkluderte halshugging, partering og transport av hennes levninger, uten frykt for at hans familie ville oppdage eller få vite om hans involvering i disse forbrytelsene».

I dokumentene kommer det også frem at pornografiske bilder tilhørende Heuermann, samstemte med hvordan kroppene til Taylor og Costilla ble funnet.

Read Entire Article