Marie (20) forsvant i Sør-Afrika: Nå henlegger Kripos etterforskningen

4 months ago 29


Det er seks år siden Marie Sæther Østbø fra Stavanger var på reise med en gruppe internasjonale studenter i Sør-Afrika. Hun ble sist sett på en strand i Sedgefield i Sør-Afrika i april 2018, der fant politiet senere et par sko, en caps og mobil som tilhørte Stavanger-kvinnen.

I januar i fjor ble det kjent at en mann var mistenkt for drap på Sæther Østbø. Den mistenkte mannen døde i en trafikkulykke en tid etter forsvinningen.

Kripos var den gang nede i Sør-Afrika for å bistå politiet med etterforskningen, men nå skriver altså Stavanger Aftenblad at Kripos har henlagt etterforskningen.

Faren er opprørt

– Vi har dessverre ikke fått noen opplysninger fra politiet i Sør-Afrika om de har gjennomført flere undersøkelser og avhør etter vår siste etterforskningsreise», opplyste politiadvokat Anette Berger i Kripos til avisen i mars.

Politiadvokat Anette Berger

Politiadvokat Anette Berger i Kripos.

Foto: Politiet

Stavanger-kvinnens far har klaget på henleggelsen til Det nasjonale statsadvokatembetet.

– Min klient er opprørt over at saken henlegges nå. Det virker som at Kripos gir opp, bare fordi de ikke får svar fra sørafrikansk politi. Kripos ser ut til å mangle vilje til å bruke nødvendige ressurser på å avklare hva som skjedde med Marie. Det er skuffende og uforståelig, sier farens bistandsadvokat Anne Kroken til Aftenbladet.

Publisert 27.05.2024, kl. 08.19

Read Entire Article