Manchester City saksøker Premier League

4 months ago 37


Manchester City hadde søndag seiersparade etter en ny sterk sesong. Nå går klubben i strupen på Premier League og dens økonomiske regler. Foto: Richard Sellers, PA via AP / NTB

Manchester City har levert et søksmål mot Premier League med krav om økonomisk kompensasjon for «ulovlige» økonomiske regler.

  • Bilde av NTB
tirsdag 4. juni kl. 18:42

Det melder avisen The Times, som skriver at søksmålet innebærer borgerkrig i engelsk toppfotball.

Bakgrunnen er de 115 regelbruddene Premier League har anklaget klubben for, og som kan føre til svært alvorlige straffereaksjoner dersom saken ender med fellelse.

The Times skriver at det skal holdes en høring i saken allerede mandag, at den skal avgjøres i løpet i to uker og at utfallet kan endre Premier League for alltid.

Manchester City skal ha levert et dokument på 165 sider der det argumenteres mot lovligheten av reglene som forbyr klubber å inngå sponsoravtaler til mer enn markedsverdi med firmaer eid av eller knyttet til klubbeieren.

Regelen skal hindre at klubbene kamuflerer direkte bidrag fra eierne som er brudd på regelverket om økonomisk fair play.

Klubben hevder at reglene, som ble vedtatt i 2021 etter at Newcastle fikk saudiarabiske eiere, er i strid med konkurranseloven og diskriminerende mot klubber basert utenfor London.

City, som har eiere fra Abu Dhabi, mener også at klubber med bånd til golfstater også diskrimineres.

Manchester City vil ikke bare ha reglene kjent ulovlige, men krever erstatning for inntektstap forårsaket reglene.

Read Entire Article