Lager bok om drapet på rapperen Nils «Einár» Grönberg

3 hours ago 1


 Anders Wiklund/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB Foto: Anders Wiklund/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Boken skal hete «Utpekad: Goaren».

mandag 23. september kl. 12:09

En ny bok om drapet på den svenske rapperen Nils "Einár" Grönberg skal utgis til høsten, melder Aftonbladet. Boken har fått tittelen «Utpekad: Goaren» og er skrevet av journalisten Nina Svanberg.

Nils «Einár» Grönberg ble skutt og drept 21. oktober 2021 i Hammarby sjöstad i Stockholm. På dette tidspunktet var Einár en av de største rapartistene i Sverige.

Under den svenske Grammisgalan 2020 vant han pris i kategoriene «Årets hiphop» og «Årets nykomling» for albumene «Första Klass» og «Nummer 1», og var i tillegg nominert til prisen «Årets artist».

Einár ble bare 19 år gammel.

 Mattias Hansson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTBFoto: Mattias Hansson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Ifølge forlaget Volante vil boken ikke bare gi et nytt bilde av en kriminalsak som har fått internasjonal oppmerksomhet. Den skal også gi leseren «avgjørende nøkler til å forstå utfordringene samfunnet vårt står overfor», sier forlegger Johan Wirfält i en pressemelding.

Svanberg har brukt nye kilder og tidligere ukjente dagboknotater for å fortelle om drapet og menneskene i begivenhetenes sentrum. Boken skal særlig fokusere på Einár og en nær venn av ham som også ble drept.

Einár, som ble bare 19 år gammel, ble skutt og drept i oktober 2021. Drapet vakte stor oppmerksomhet både i Sverige og internasjonalt.

«Utpekad: Goaren» skal etter planen utgis 15. november i Sverige.

Read Entire Article