Kronprins Haakon hinter om ny avtaleprat med Märtha

1 month ago 16


SØSKEN: Prinsesse Martha og kronprins Haakon, her mens de talte under kongeparets 80-årsfeiringer i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB

Da kronprins Haakon møtte pressen i Stavanger mandag, fikk han spørsmål rundt at prinsesse Märtha og Durek Verrett selger bryllupsbildene sine.

mandag 26. august kl. 14:28

Salget av rettighetene til eksklusive bryllupsbilder til britiske Hello!, har vakt reaksjoner.

Kongehuseksperter mener at bryllupet med dette må betraktes som kommersielt, noe som i så fall står i strid med prinsessens avtale om ikke å bruke tittelen i kommersiell virksomhet.

«Den siste forretningsideen er den aller dårligste: Å ta betalt for sitt eget bryllup», skriver også VGs kommentator Astrid Meland om prinsessens grep.

Antyder ny gjennomgang

Da kronprins Haakon (51) møtte pressen før åpningen av oljemessen Offshore Northern Seas i oljebyen mandag, spurte VG om hva han mener om at prinsessen har solgt bilderettighetene, svarer han:

– Jeg tenker at nå er det bryllup, og det gleder vi oss til.

Men han legger til:

– Samtidig har vi en avtale, som vi selvfølgelig legger til grunn at følges. Og så er det også en tid for at vi snakker videre om den.

Haakon svarte også på spørsmål rundt siktelsen av Marius Borg Høiby (artikkelen fortsetter under):

Prinsessens avtale, som kronprinsen sikter til, er den som ble kunngjort i 2019, om at Märtha (52) ikke skal bruke prinsessetittelen i sin næringsvirksomhet.

Kongehusets medlemmer har reservert seg mot å la seg forevige av mediene som har fått eksklusiv tilgang, og det presiserer kronprinsen overfor VG:

– Når det gjelder akkurat det, så har vi reservert oss mot å bli tatt bilder av og filmet når media for øvrig ikke har tilgang.

VG har etter kronprinsens pressemøte rettet en henvendelse til Slottets kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe, med spørsmål om hva kongehuset kan si om en eventuell ny avtaleprat med Märtha.

– Jeg henviser til det kronprinsen sa i møtet med pressen i dag svarer Varpe på SMS.

VG har også forsøkt å få en kommentar fra prinsesse Märthas manager, Carina Scheele Carlsen.

Bryllupet, som arrangeres i Geiranger førstkommende helg, vil dekkes av HELLO! både på nett, i sosiale medier og i magasinet, i samarbeid med søsterpublikasjonen HOLA!.

Hvor mye prinsesseparet får utbetalt av bladet, som spesialiserer seg på kongestoff, er ikke kjent.

Utvidet avtale for to år siden

Avtalen fra 2019 om bruk av prinsessetittelen, ble ytterligere skjerpet i 2022, da det ble bestemt at Märtha ikke skal representere kongehuset lenger.

Den nye ordningen innebærer i tillegg at hverken Märtha eller Durek (49) skal bruke prinsessetittelen eller omtale kongehusets medlemmer i egne sosiale mediekanaler.

Märtha presiserte selv den gangen: «Durek Verrett og jeg vil kun bruke Märtha Louise i sosiale medier, i medieproduksjoner eller i tilknytning til annen kommersiell virksomhet.»

Tilbakeblikk på da Märtha og Durek informerte om ny avtale:

Les også

Read Entire Article