Nord-Korea sprenger deler av grensevei mot Sør-Korea

2 hours ago 3


 Ahn Young-joon / AP / NTB Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Sør-Koreas militære melder om økt beredskap etter hendelsen.

tirsdag 15. oktober kl. 06:08

Nord-Korea har sprengt deler av en grensevei på sin side av den tungt militariserte grensen mellom de to Korea-statene, melder Reuters.

Ifølge Sør-Koreas forsvarsledelse er deler av veien nord for den militære demarkasjonslinjen mellom landene ødelagt.

Som svar på hendelsen har Sør-Korea økt overvåkningen og beredskapen langs grensen. Allerede mandag advarte Seoul om at Pyongyang forberedte seg på å sprenge veiene.

Spenningen på Koreahalvøya har økt den siste tiden, med en eskalerende ordkrig mellom partene. Nord-Korea anklaget nylig Sør-Korea for å ha sendt droner over hovedstaden Pyongyang.

Fredag hevdet Nord-Korea at dronene hadde sluppet et "enormt antall" anti-nordkoreanske flygeblader over byen. Pyongyang kalte dette en politisk og militær provokasjon som kunne føre til væpnet konflikt.

 STR / AFP / NTBFoto: STR / AFP / NTB

En talsmann for Sør-Koreas forsvarsledelse nektet mandag å svare på spørsmål om hvorvidt det sørkoreanske militæret eller sivile hadde fløyet de påståtte dronene.

Ifølge nordkoreansk statsmedia ledet Kim Jong-un mandag et møte med forsvars- og sikkerhetstjenestemenn for å diskutere hvordan man skulle reagere på "fiendens alvorlige provokasjon som krenket DPRKs suverenitet".

Read Entire Article