Kim Wigaard (36) er Årets Ladejarl

4 weeks ago 6


 Kristoffer Wittrup/ReitanGLAD JARL: Kim Wigaard mottok to millioner kroner og tittelen Årets Ladejarl 2024 for sitt arbeid for demente. Prisen ble overrakt av Colonialmajor Odd Reitan, Foto: Kristoffer Wittrup/Reitan

Hedres med to millioner kroner av REMA 1000-gründer Odd Reitan for sin innsats i demenssaken.

onsdag 11. september kl. 12:43

– Det er en stor ære for meg å bli Årets Ladejarl 2024, jeg er helt tom for ord! sier Wigaard i en pressemelding.

Ifølge begrunnelsen er Kim Wigaard kåret til Årets Ladejarl 2024 «for sitt inspirerende og hjertevarme arbeid i demenssaken. Gjennom sin rolle som dirigent i Demenskoret har han rørt hele Norge, satt lys på demenssaken og vist støtte til dem som er rammet og deres pårørende».

– Denne prisen er en anerkjennelse av arbeidet mitt med demenssaken gjennom mange år, men enda viktigere en hyllest til kraften i musikken – og hvordan den kan forvandle liv, mener Wigaard, som ikke har tenkt å stoppe med sitt arbeid.

– Jeg skal jobbe videre for at musikken blir implementert i skolen igjen, og at alle forstår hvor stor betydning den har fra starten av livene våre til slutten. Musikken samler oss, lindrer depresjon og angst, og er en av de beste ikke-medikamentelle behandlingsmetodene innen demens- og eldreomsorgen, sier Kim Wigaard.

I dag dirigerer Kim fire kor og reiser rundt i Norge for å spre kunnskap om musikkens kraft og hvordan det er å være pårørende til personer med demens. samt søke å finne verdige løsninger som sikrer at flere personer kan leve gode liv, helt til siste vers er sunget.

Prisen Årets Ladejarl hedrer enkeltpersoner som gjennom sitt verdibaserte arbeid skaper et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Kim Wigaard viser hvordan musikk kan forvandle liv, spesielt for dem som lever med demens. Han skaper et miljø hvor alle, uansett alder eller helse, kan få oppleve glede og fellesskap. Det er verdibasert arbeid som vi ønsker å belønne, sier Odd Reitan.

Read Entire Article