Karla Dana (29) omkom under vikingferden utenfor Stad

1 month ago 15


Hun var en av seks i mannskapet som seilte fra Færøyene mot Norge.

Karla Dana (29) omkom da en vikingskip-replika kantret tirsdag kveld. Dette bildet er delt av selskapet bak ekspedisjonen i deres pressemelding om at hun døde i ulykken. Foto: Sail2North
fredag 30. august kl. 11:10

– Vi er knust over å dele nyheten om at vår kjære venn og medutforsker, Karla Dana, har gått bort. Våre dypeste kondolanser går til Karlas familie, venner og alle som hadde privilegiet å kjenne henne. Vi uttrykker vår dypeste kondolanse og støtte, og vi håper de finner trøst i de kjære minnene om Karla og den dype påvirkningen hun hadde på livene våre, skriver Sail2North i en uttalelse.

Det var de som sto bak ekspedisjonen de har kalt «The Viking Voyage». som tirsdag kveld gikk galt.

Karla Dana var opprinnelig fra Mexico, bosatt i Orlando i delstaten Florida i USA, ifølge en biografisk presentasjon av deltagerne om bord i båten «Naddoddur» som kantret i uværet ved Stad.

Dana beskrev seg selv som «viking archeologist» (arkeolog, red. anm.) og skal ha deltatt i arkeologiske utgravinger, blant annet på Orknøyene.

29-åringen var den yngste deltageren i ekspedisjonen på seks personer. Fire av deltagerne kom fra Sveits (en mann i 30-årene, to menn i 50-årene og en kvinne i 40-årene.) I tillegg, en mann i 50-årene fra Færøyene.

I ekspedisjonens brosjyre omtaler hun ferden som en hyllest til den norske vikingen Nadodd, som regnes som oppdageren av Island, etter at skipet hans kom ut av kurs fra Færøyene.

«Det er vår plikt å respektere og være tro mot våre røtter, våre fryktløse sjøfolk, vitenskapsmenn og oppdagelsesreisende som kom før oss. Men også, å fortsatt søke ny forståelse og utvide grensene for våre menneskelige evner», skriver hun i The Viking Voyage.

Båten er oppkalt etter den norske vikingen Naddodd som skal ha oppdaget Island på 800-tallet.

Publisert: 30.08.24 kl. 11:09Oppdatert: 30.08.24 kl. 11:10

Relaterte emner

Read Entire Article