Hovland reiste seg etter to tidlige bogeyer – tapte likevel terreng til teten i Colorado

1 month ago 27


Viktor Hovland er i aksjon i PGA-sluttspillets andre turnering i Colorado denne uken. Foto: Matt York / AP / NTB

Viktor Hovland misbrukte flere gylne birdiemuligheter da han gikk den andre runden i PGA-sluttspillets andre turnering ett slag under par.

lørdag 24. august kl. 00:28

Dermed er han hele elleve slag bak ledende Adam Scott etter to av fire runder i Castle Rock i Colorado. Australieren i tet noterte hele ni birdier på sin annenrunde.

Også flere andre, deriblant Ludvig Åberg (Sverige) og Taylor Pendridth (Canada) leverte gnistrende runder. Det betyr at Hovland har et godt stykke opp til de aller fremste etter halvspilt turnering.

Allerede på det første hullet fredag spilte nordmannen seg til en fin birdiemulighet fra sju meter, men nordmannen måtte nøye seg med par. Det samme måtte han på det påfølgende hullet, også det etter å ha misset en god sjanse for birdie.

På det tredje hullet var det bare fire meter som skilte Hovland og rundens første birdie, men også den snek seg utenfor hullet.

Over på hull fire måtte Hovland attpåtil tåle en bogey. Det samme måtte han på det sjuende hullet.

På andre halvdel av runden løftet imidlertid nordmannen spillet sitt betraktelig. Hull ti og tolv ga begge birdier etter særdeles solid spill. Etter tre strake par ble det en ny birdie på hull 16. Hull 17 endte med par, før det ble par også på det siste hullet.

Hovland innledet turneringen med ett slag under på åpningsrunden torsdag. 26-åringen har hatt en trøblete sesong, men sist helg var det noe som løsnet på veien mot en delt 2.-plass i den første sluttspillturneringen i Memphis i Tennessee.

Det var hans første plassering blant de ti beste på PGA-touren siden mai. Prestasjonen tok Hovland ut av en knipe og sikret ham spill både i helgens turnering og sluttspillfinalen i Atalanta om en uke.

Kun 30 spillere får delta når det skal kåres en vinner av PGA-tourmesterskapet. Hovland gikk i fjor hele veien og håvet inn 190 millioner kroner på triumfen.

Publisert: 24.08.24 kl. 00:26Oppdatert: 24.08.24 kl. 00:28
Read Entire Article