Hjelp, alligatoren Wally er forsvunnet

5 months ago 87


Husker du Wally, støtte-alligatoren som hjalp eieren «Joie» gjennom depresjon og kreftsykdom? Nå er han forsvunnet.

UVANLIG STØTTEDYR: Amerikanske Joseph «Joie» Henney med sitt emosjonelle støttedyr – alligatoren Wally Gator. Foto: Privat
  • Bilde av Jørn E. Kaalstad
fredag 3. mai kl. 20:36

Wally Gator (8–9 år gammel) har hjulpet sin eier Joseph «Joie» Henney (70) gjennom en vanskelig sykdomsperiode med kreft.

De har sovet i samme seng om natten og jobbet for å hjelpe vanskeligstilte på dagtid.

VG intervjuet i 2022 den lykkelige reptileieren som hadde et helt spesielt bånd til sin alligator.

– Han er helt annerledes enn alle andre alligatorer jeg har møtt. Alligatorer bryr seg ikke om hvordan du har det. De vil bite deg om du gjør noe som provoserer dem. Wally nekter å bite. Han biter hverken dyr eller mennesker, sa han i intervjuet.

Nå er det krise for Henney.

Wally Gator ble nemlig kidnappet - og senere sluppet ut i sumpen.

Henney slapp nyheten i slutten av april i en Facebook-oppdatering: Alligatoren ble tatt tidlig om morgenen den 21. april fra en innhegning der han ble holdt i Brunswick, i delstaten Georgia.

STØTTEDYR: Wally Gator venter på sykehuset mens eieren Joie Henney får strålebehandling. Foto: Privat

Sluppet i en hage

Henney sier at han hadde fått vite at Wally ble tatt av en person som deretter hadde sluppet ham i en annens hage, muligens for å skremme dem, i følge Wallygator, støtte-reptilets egen Facebook-side.

Da huseieren oppdaget alligatoren i hagen, ble Georgia Department of Natural Resources tilkalt, og de sendte inn en fangstmann. Han tok med seg Wally og slapp han ut i en sump hvor det bodde rundt 20 andre alligatorer, ifølge The New York Times.

WALLY-KOS: Joseph «Joie» Henney hjemme med Wally Gator. Foto: Heather Khalifa / AP / NTB

Svært liten sjanse

Men hvordan livet i sumpen vil arte seg for den domestiserte og menneskekjære alligatoren er uvisst.

Og, sjansen for å finne igjen Wally Gator i dette sumpområdet er svært liten.

Denn uken skrev Henney at han hadde vært ute og lett, uten å finne Wally, som nå er omtrent 8 til 9 år gammel og omtrent seks fot lang.

Byrået som fanget Wally Gator sa i en uttalelse onsdag at det hadde fått flere oppringninger om «plagsomme alligatorer».

– Vi har ingen informasjon som bekrefter om noen av dem er den samme alligatoren som ble rapportert som stjålet, skrev byrået.

PÅ JOBB: Når Wally Gator får på seg emosjonelt støttedyr-selen, går han inn i trenings- og jobbmodus, ifølge eier Joie Henney. Her er han på besøk i en barnehage. Foto: Privat

Henney skjønte at Wally var spesiell første gang han møtte han. 18 måneder gammel ble Wally funnet i en sølepytt i Florida sammen med to andre unge alligatorer. Henney, som er reptilekspert ble spurt om han kunne hjelpe. To av alligatorene oppførte seg som, ja alligatorer, og ble omplassert i et reptilmottak.

Nektet på baseballkamp

Men den tredje, som skulle bli Wally, var så spesiell at Henney bestemte seg for å beholde ham. Siden har de sovet sammen, sett på TV, kjørt bil og gjort samfunnsarbeid sammen.

Wally hjalp også Henny gjennom en tung periode med kreftsykdom.

I fjor høst tok Henney med seg Wally på baseballkamp. Men da han troppet opp med alligatoren på Citizens Bank Park i Philadelphia ble de avvist. Policyen i arenaen er at servicehunder er lov, men ikke andre dyr.

Selv ikke Wally Gator.

Read Entire Article