1 month ago 11

Bjørn S. Delebekk / VGHenriette Jæger fotografert i OL i Paris. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

21-åringen avsluttet sesongen med sterke 50,22 i Zagreb søndag.

søndag 8. september kl. 18:38

Henriette Jæger løp i sommer for første gang 400 meter på under 50 sekunder. 49,85 var norsk rekord med nesten ett sekund.

Hun hadde nest beste årsbeste av kvinnene til start søndag. Bare Sada Williams fra Barbados hadde bedre. Williams kom også på plassen foran Jæger i OL-finalen i Paris.

Løpet ble imidlertid vunnet av Stacey Williams fra Jamaica med 50,00. Jæger lå langt bak inn på oppløpet, men hadde en sterk avslutning og endte altså bare drøyt to tideler bak vinneren.

Sist uke vant Jæger 400 meter i Diamond League-stevnet i Zürich. Tiden var 50,49.

Nå er sesongen slutt, og hun skal gjennomgå en øreoperasjon.

Nylig avslørte hun også til Nettavisen at hun skal flytte samme med kjæresten Jacob Vaula, som begge driver med friidrett. Til nå har han bodd i Bergen og hun i Aremark i Østfold. Nå blir de samboere i Lørenskog.

21-åringen trenes av mamma Unn Merete Lie Jæger.

Publisert: 08.09.24 kl. 18:37Oppdatert: 08.09.24 kl. 18:38