Hareide-opptur i Nations League

1 month ago 17


 TOLGA AKMEN / EPA / NTBÅge Hareide har fått en fin start på veien til fotball-VM i 2026. Foto: TOLGA AKMEN / EPA / NTB

(Island – Montenegro 2–0) Åge Hareide har fått en pangstart i Nations League. En annen senkamp ble en slags gavepakke til det norske landslaget.

fredag 6. september kl. 22:44

Islands norske landslagssjef Åge Hareide har startet det første steget mot 2026-VM med 2–0-seier på hjemmebane. Montenegro ble et nummer for lite – med veteran Gylfi Sigurdsson tilbake i aksjon etter et drøyt år vekk fra landslaget.

Den tidligere Tottenham- og Swansea-profilen noterte seg for en assist etter dødball (selvfølgelig).

Island kvalifiserte seg til to strake mesterskap i 2016 og 2018, men har ikke vært på den største internasjonale scenen siden det. Hareide og Island er i gruppe med Tyrkia og Wales på nivå B i Nations League.

I Norges gruppe ble det delt ut en liten gave til Solbakken og Norge, som har startet med ett poeng etter en fiasko mot Kasakhstan.

 JURE MAKOVEC / AFP / NTBJUVEL: Slovenske Benjamin Sesko sørget for 1–0 hjemme mot Østerrike. Foto: JURE MAKOVEC / AFP / NTB

Slovenia og Østerrike spilte også 1–1.

Sistnevnte er gruppefavoritt, og nå er samtlige lag på ett poeng før Norge tar imot trener Ralf Rangnick og Østerrike på Ullevål mandag. Det spilles seks kamper i gruppespillet.

I Paris er det ikke bare norsk bordtennisspill som skaper overskrifter – men også det franske landslaget. Med et negativt fortegn. Italia snudde kampen fra 0–1 til 3–1 – etter et helt vilt utlingningsmål.

Sandro Tonali flikket med hælen i en bue til
Federico Dimarco, som banket ballen i lengste hjørne med en vakker volley.

 FRANCK FIFE / AFP / NTBWOW-FAKTOR: Federico Dimarco scoret et helt vilt mål da han utlignet til 1–1 mot Frankrike. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB
Publisert: 06.09.24 kl. 22:41Oppdatert: 06.09.24 kl. 22:44

Relaterte emner

Read Entire Article