Har kontroll på bråtebrann i Troms: – Det er alltid en fare for oppbluss

4 months ago 35


ETTERSLUKKING: En garasje og minst en bil har brent ned som følge av brannen. Foto: Steffen Todal Lykseth

Søndag rykket samtlige nødetater, sivilforsvaret inkludert, ut til den store brannen i Lakselvdalen.

  • Bilde av Lars Kristian Jenvin Hågensen (iTromsø)
søndag 26. mai kl. 20:45

– Per nå har vi kontroll på brannen, forteller innsatsleder i Troms politidistrikt, Vegard Nilssen.

Han står på gårdstomta i Lakselvdalen, der nødetatene de siste timene har kjempet mot bråtebrannen som har herjet de siste timene. Nå ser det ut som at det verste er over.

– Mannskaper skal gå langs brannkanten med støtte av drone og to brannhelikoptre, for å ha kontroll på det som skjer her, sier Nilssen.

Innsatslederen forteller at brannen startet på tunet, og at årsaken fortsatt er ukjent.

Pustet inn røyk

Det skal ha gått bra med beboerne, som har blitt sjekket ut av helsepersonell på stedet. Disse skal ha pustet inn litt røyk, men ingenting utover det.

Brann og sivilforsvaret forteller klokken 19.30 at de vil bli værende på tomten i noen timer til, for sikkerhets skyld. Ellers anses brannen som slukket, og politiet pakker sammen og avslutter på stedet.

Ingen dyr

Brannvesenet var først på stedet, og observerte at det allerede hadde tatt fyr i terrenget rundt gårdstunet. Brannen har også ødelagt deler av gårdstunet. En garasje, minst en bil og andre mindre bygninger som vedskjul skal være nedbrent.

Det var tidligere uvisst for politiet om det var fare for dyr, men det kan innsatslederen nå avkrefte.

Alltids fare for oppbluss

Tromsø Brann og Redning har ikke per nå ikke oversikt over hvor stort brannområdet er, men det skal tidligere ha blitt rapportert meldt om et område på 1000 x 800 meter. Nødetatene driver nå å pakker sammen på stedet, forteller iTromsøs utsendte fotograf.

– Er det en fare for at det kan blusse opp igjen?

– Det er alltid en fare for oppbluss når det er så tørt som det er nå. Vi er innenfor perioden med bålforbud, og det er veldig tørt. Folk må være forsiktige, sier Kjetil Høeg, innsatsleder for brann.

Read Entire Article