Patrick Berg og resten av Glimt-gjengen feirer 1–0-scoringen til Ulrik Saltnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

(FK Haugesund-Bodø/Glimt 0–1) Endelig vant Bodø/Glimt igjen.

• Bilde av Ole Kristian Strøm
søndag 2. juni kl. 18:56

Ulrik Saltnes (31) vender seg rundt helt ute på dødlinjen og lobber vakkert i en høy bue over Haugesund-keeper Egil Selvik og i nettet.

Det skjer etter litt klabb og babb i feltet, og der Saltnes sikrer seg kontrollen over ballen og arrogant lobber i mål.

På de tre siste kampene før Haugesund-turen hadde Bodø/Glimt mistet av syv av ni mulige poeng etter tap mot Ham-Kam og uavgjorte kamper mot KFUM Oslo og Sandefjord.

– En klart bedre dag enn de har hatt i det siste, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om Glimts spill.

Det sto 0–0 ved pause tross store Glimt-sjanser - som Patrick Bergs skudd i stolpen, Albert Grønbæk-sjanse som ble reddet av keeper Egil Selvik og et par store Jostein Gundersen-muligheter.

– Vi er gode i gjenvinningsspillet og presset og har mange muligheter til å straffe dem. Vi må bare fortsette, sier Glimts August Mikkelsen til TV 2 i pausen.

Men det var FK Haugesund som tok tak i kampen etter pause og Sebastian Tounekti hadde et bra skuddforsøk som Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin reddet.

Saltnes sørget for å stilne Haugesund-publikummet, og var også nær ved å øke til 2–0, men ble stoppet av keeper Selvik.

Det var et under at det ikke ble scoring da Nino Zugelj og Jens Petter Hauge kom alene med keeper, men mislyktes.

Kjetil Knutsen hadde gjort tre endringer fra start fra laget som skuffet mot Sandefjord onsdag. Inn kom Odin Bjørtuft, Håkon Evjen og Jens Petter Hauge.

Hos Haugesund hadde Bruno Leite og Sondre Liseth kommet inn for Anton Ludviksson og Morten Konradsen fra start.