George Clooney og Pitt før premiere: – Absolutt en nedtur

1 month ago 29


 FABIO FRUSTACI / EPA / NTBVENEZIA: George Clooney (t.v.) og Brad Pitt på filmfestival i Italia søndag. Foto: FABIO FRUSTACI / EPA / NTB

Filmkompisene George Clooney og Brad Pitt lettet på sløret i Venezia søndag – både om planene for sin nye film og om Joe Biden.

søndag 1. september kl. 21:43

De to er aktuelle med krim-thriller-komedien «Wolfs», som opprinnelig skulle få kinovisning via Sony Pictures verden over før Apple TV+ legger den utfor strømming.

Men rundt juletider bestemte Apple at de vil ha begrenset med kinovisning. Filmen settes opp på det store lerretet 20. september, men bare etter en uke får den strømmepremiere.

Det misliker Clooney (63) og Pitt (60). Begge innrømmet i Venezia at de har kuttet i sine egne honorarer for å unngå denne løsningen, skriver Deadline.

– Noen hundre kinoer

– Vi har støtt på noen hindringer underveis. Sånt skjer, sa Clooney på en pressekonferanse for filmen søndag.

Clooney har vært borti det samme før.

– Da jeg gjorde «The Boys in the Boat» (i fjor, red. anm.), var det for MGM, men så endte den opp hos Amazon, og vi fikk ingen utenlandslansering i det hele tatt, noe som var en overraskelse, forklarte han.

– Det er sider ved dette som vi prøver å finne ut av. For det er selvfølgelig en nedtur, absolutt en nedtur. (...) Vi får en lansering i noen hundre kinoer. Men, ja, det hadde vært bedre med en bredere lansering.

 Yara Nardi / Reuters / NTBSJØVEIEN: George Clooney (t.v.) og Brad Pitt i båt i Venezia søndag. Foto: Yara Nardi / Reuters / NTB

Clooney og Pitt skal likevel ha presisert at de mener strømming er viktig for bransjen.

– Dette er en revolusjon for vår industri, sa Clooney – som maner til å finne en måte kinodistributørene og strømmegigantene kan samarbeide for felles gevinst.

Hyller Biden

Om Clooney er misfornøyd med filmdistrubusjonen, så er det politisk engasjerte Hollywood-stjernen svært fornøyd med utviklingen før presidentvalget i USA.

63-åringen, som er demokrat på sin hals, var blant dem som gikk ut og innstendig oppfordret president Joe Biden (81) om å trekke seg fra det kommende valget.

Ikke lenge etter ble Clooney og de andre bønnhørt. Biden trakk seg 21. juli.

– Jeg har ikke blitt spurt om hva jeg tenker om dette, så derfor tenker jeg å gjøre det her – og skal ha fått applaus fra salen.

 Louisa Gouliamaki / Reuters / NTBGOD STEMNING: Clooney og Pitt var ikke bare skuffet – de bød også på godt humør på pressekonferansen. Foto: Louisa Gouliamaki / Reuters / NTB

– Den som fortjener applaus, er presidenten som har stått for den mest uselviske handlingen siden George Washington, sa Clooney.

Han fortsatte:

– Det er veldig vanskelig å gi fra seg makt, det vet vi. Vi har sett det over hele verden. Og for noen å si at «jeg tror det finnes en bedre vei fremover» – all ære til ham. Det er virkelig sannheten.

«Wolfs» handler for øvrig om en profesjonell fikser som blir leid inn for å dekke over en høyprofilert forbrytelse. Men en annen fikser dukker opp, og de to må motvillig samarbeide.

Filmen får sin første pressevisning i Venezia mandag.

Clooney og Pitt har spilt i en lang rekke filmer sammen opp gjennom årene, deriblant «Oceans»-filmene og «Burn After Reading».

Les også

Read Entire Article