Forsvaret søker etter savnet seiler med overvåkingsfly

2 hours ago 1


En mann som har vært savnet siden 13. september er fremdeles ikke funnet. Han seilte mot Svalbard fra Vannøya i Troms og har ikke vist livstegn siden.

 Stian Lysberg Solum / NTBIllustrasjonsbilde: Overvåkingsflyet P-8A Poseidon som nå brukes i søket etter mannen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
mandag 23. september kl. 10:34

Mannen har vært savnet i ti dager og søkene fortsetter for fullt, skriver TV 2.

– Fra klokken 08 mandag søker forsvaret med overvåkningsflyet P-8A Poseidon, sier Tor Eirik Torkildsen som er vakthavende på Hovedredningssentralen til TV 2.

Videre forteller han at de ikke har noe rapportert ulykke, observasjon eller indikasjon på noe som helst, og at de ikke kan utelukke at han dukker opp.

– Det er en person som er svært sjøvant. Det er også beskrevet at han har rikelig med proviant.

Mannen veksler mellom og bo i Longyearbyen og i seilbåten. Ifølge Torkildsen har han seilt mellom fastlandet og Svalbard over 40 ganger.

Forsvarets overvåkingsly P-8A skal fly i seks til åtte timer fra kysten på fastlandet og etter hvert bevege seg mot Isfjorden og Svalbard, før de returnerer til fastlandet.

Hvis de ikke gjør funn i dagens søk så skal de da ta en vurdering om hva som blir hensiktsmessig når det gjelder videre søk, opplyser Torkildsen til kanalen.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article