Forstyrret av skokasting før scoring: – Ganske absurd

2 days ago 11


– Det forstyrrer han jo. Jeg skjønner ikke hvorfor han prioterer det. Det blir ganske absurd, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

Nederland herjet til slutt med Romania og vant komfortabelt 3–0 i åttedelsfinalen.

Under kampen var det flere gjenstander som ble kastet ut på banen. Spillerne har nok blitt ganske vant med plastkrus, men også sko og noe som så ut som en badeball var å finne på gressmatta.

Og skoene kan ha fått betydning for målet som skulle bli spikeren i kista for Nederland. Keeper Florin Nita måtte sparke bort en sko sekundet før Donyell Malen fyrte av og satte inn 3–0.

– Hvorfor i helvete var det sko på banen? undrer Sky-journalist Patrick Berger etter kampen på X/Twitter.

Hva er dette? spurte TV 2s programleder Jon Børrestad etter kampslutt.

Bekymret for sikkerheten

NRKs fotballekspert Åge Hareide mener keeperen lar seg distrahere av skoene.

Det er jo vanskelig for ham, men hvis han er så opptatt av de skoene, så er det mye bedre å være opptatt av ballen som kommer gjennom. Det er jo hovedjobben hans da. Skoene får du overlatt til skomakeren, sier han.

Islands landslagssjef mener folk må beskyttes mot mulige farer, som for eksempel noen mer aggressive banestormere. Han stusser også over at ulike gjenstander blir kastet på banen fra tid til annen.

– Du vet jo aldri hva som kan bli kastet inn. Men alle blir jo undersøkt da, når du kommer inn. Men det blir ikke bedre med å ta av de skoene altså, sier Hareide.

Eriksen er enig med sin ekspertkollega.

Han advarer om at det kan plutselig oppstå mer alvorlige situasjoner.

– Det stusser jeg over, dette med banestormere. Jeg var på VM i Tyskland i 2006 og det var veldig strengt overalt. I dette mesterskapet har det vært uvanlig mye tull. Men banestormere er ikke tull, der kan det gå skikkelig galt, advarer Eriksen.

Euro 2024 - Round of 16 - Romania v Netherlands

FLERE GJENSTANDER: Det ble også kastet noe som kan ligne en badeball. Her ved keeper Bart Verbruggen.

Foto: Lee Smith / Reuters

Gakpo-show

Romania yppet seg fra start av, men Nederland skulle svare underdogen raskt.

Cody Gakpo sendte nederlenderne i ledelsen da han skar inn fra kanten banket til i nærmeste hjørne. Dermed fikk Ronald Koeman og hans mannskap en fin start på kampen etter rundt 20 minutter spilt.

De skulle fortsette med samme tempo og de var nære 2–0 ved flere anledninger. Aller nærmest var Memphis Depay, som fra femmeteren ikke klarte å sette ballen i nettet.

– Det er en helt utrolig situasjon. Helt tilfeldig at det ikke står 2-0, kommenterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Euro 2024 - Round of 16 - Romania v Netherlands

HELT: Cody Gakpo stod i sentrum da Nederland stakk av med seieren.

Foto: Leonhard Simon / Reuters

Så skulle Gakpo sette ballen i nettet igjen. Det ble en noe avdempet feiring fra Nederland-spillerne etter målet, ettersom flere av dem trolig mistenkte offside. Det hadde de rett i og TV-bildene viste en fot på feil side.

Nederland stanget og stanget med en noe utrygg 1-0-ledelse. Men på tampen var det rot i Romania-forsvaret og det utnyttet nederlenderne. Gakpo slo ballen inn til Donyell Malen, som hadde en enkel jobb med å score fra kloss hold.

– Her er det mye svakt forsvarsspill, kommenterte Hangeland.

På tampen sikret Malen 3–0 på etter en mønsterkontring.

Det betyr at de møter enten Tyrkia eller Østerrike i kvartfinalen.

Publisert 02.07.2024, kl. 20.31 Oppdatert 02.07.2024, kl. 20.38

Read Entire Article