Foreldrene får gjennomslag

4 months ago 37


Peder Angel tok sitt eget liv i februar i år. Foto: PRIVAT

Familien har vært misfornøyde med politietterforskningen etter at Peder Angel (19) tok sitt eget liv. Nå får de viljen sin.

fredag 31. mai kl. 17:42

Kortversjonen

  • Peder Angel (19) tok sitt eget liv etter flere år med mobbing.
  • Familien har kritisert politiets håndtering av saken og fått flyttet etterforskningen til en annen enhet.
  • Foreldrene har også anmeldt skolen og enkelte personer for medvirkning til selvmord.

Etter flere år med mobbing, tok Peder Angel tok sitt eget liv tidligere i år. Da anmeldte foreldrene både skolen og flere enkeltpersoner for potensiell medvirkning til selvmord, og for plagsom, skremmende adferd.

Familien har i etterkant vært misfornøyd med politienheten som har hatt ansvaret for å undersøke anmeldelsene. Deres bistandsadvokat Roy Arteid har blant annet pekt på habilitetsutfordringer, og begjært politiet til å få en annen enhet på saken. Nå har familien fått gjennomslag:

– Vi er fornøyde med resultatet av møtet, og håper at etterforskningen kommer i gang igjen snart, sier Jon Arne Langen, faren til Peder Angel.

Politietterforskningen flyttes derfor til en annen enhet i innlandet.

Foreldrene til Peder Angel, Jon Arne Langen og Anna Lundquist Langen. Foto: Line Møller / VG

Familien bistandsadvokat har tidligere kommet med krass kritikk av politietterforskningen da de be om ny ledelse. Det var ifølge familiens bistandsadvokat Roy Arteid særlig habilitetsutfordringer rundt det lokale politiet som gjorde at de ønsket at andre skulle overta etterforskningen. Han hevder også at detaljer fra avhør som er gjort i saken er utelatt i politidokumenter. Politiet svarte da til VG at de tok spørsmålene på alvor, og ville diskutere familiens ønske. Nå har de altså bestemt seg for å flytte etterforskningen:

– Jeg kan bekrefte at deler av møtet med foreldrene handlet om hvor ansvaret for etterforskningen skulle være plassert, sier Anna Vagstad Brunstad, politiadvokat i Innlandet.

Hun sier at de i samråd med foreldrene og deres bistandsadvokat kom frem til beslutningen.

Peder Angel skulle vært russ i år, og var kjent for å ha et stort sangtalent. Foto: PRIVAT

Peder Angel Langen Lundquist skulle vært russ i år og var kjent på Røros som et stort sangtalent. Familien har tidligere stått frem i VG for å fokusere på hva mobbing kan føre til:

– Vi vil vise hvor vanskelig det kan være for unge i dag hvis du er litt annerledes, sier moren Anna Lundquist Langen.

Moren til Peder Angel, Anna Lundquist Langen. Foto: Line Møller / VG

Foreldrene mener at skolen der Peder Angel gikk ikke har fulgt opplæringslovens punkt 9a, som skal sikre at elevene har et trygt og godt skolemiljø, og har anmeldt skolen.

Statsforvalteren i Innlandet er også i gang med en gransking av skolen.

VG har tidligere vært i kontakt med skolen som Peder Angel gikk på. Rektor svarer at dødsfallet til Peder Angel har preget dem hver dag siden. De har svart på tilsynet vedrørende det psykososiale skolemiljøet, og avventer svar fra Statsforvalteren.

Read Entire Article