FFK reddet poeng fire minutter på overtid: – En monsterheading!

4 months ago 46

(Rosenborg-Fredrikstad 1–1) Lerkendal var i feststemning noen minutter før slutt. Henrik Kjelsrud Johansen (31) ble festbrems.

• Bilde av Steffen Stenersen
Rapporterer fra Trondheim søndag 2. juni kl. 21:15

Det lå an til at Santeri Väänänen skulle bli ble den store helten etter hans scoring i den andre omgangen.

Fire minutter på overtid var det innbytter Henrik Kjelsrud Johansen som stanget inn 1–1.

– En monsterheading, var dommen fra TV 2s Simen Stamsø Møller.

– Sånn er fotball, sier en skuffet Adrian Pereira til TV 2 etter kampslutt.

– Det er noe dritt. Jeg synes vi fortjente å vinne.

– Dette betyr masse. Vi viser moral og hva som bor i oss, sier Henrik Kjelsrud Johansen til TV 2.

Anført av en strålende Pereira på venstrebacken var RBK det klart beste laget i andre omgang og bortelaget slet med å skape noe som helst.

– Han strutter av selvtillit, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– En kjempematch, sa hans sidekommentator Simen Stamsø Møller da Pereira ble kåret til banens beste.

Det har vært mye fokus på Fredrikstads drøying av tid denne sesongen, som til slutt fikk FFK-trener Mikkjal Thomassen til å gå ut mot det han kalte en agenda fra dommerne mot klubben.

Alfred Johansson virket iallfall til å mene at kritikerne har et poeng. Allerede etter elleve minutter pekte han på eget håndledd og var tydelig oppgitt over FFK-keeper Victor Fishers tidsbruk.

Utover i omgangen ble han bare stående å le ironisk mot fjerdedommer.

RBK-trener Alfred Johansson. Foto: Ole Martin Wold / NTB

FFK skapte de største sjansene i første omgang, med en frisk Sondre Sørløkk på topp.

– De ligger lavt. Vanskelig å finne en vei gjennom, var RBK-spiller Edvard Tagseths dom overfor TV 2 i pausen.

Veien gjennom skulle de til slutt finne. I andre omgang var det er mer direkte RBK som møtte opp. Noah Holm kom inn og tok tak på topp.

Men scoringen kom fra uventet hold. Santeri Väänänen plukket opp en løs ball i feltet og plasserte ballen i lengste.

Men det endte 1–1, noe som nok føles som et tap for hjemmelaget.