Fare for flyplass-streik: Megler på overtid

4 months ago 51


NHO Luftfart og Fellesforbundet prøver fortsatt å bli enige om Flyoverenskomsten mandag morgen.

Dersom det blir brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten, vil flyplassene i Oslo og Bergen bli rammet av streik fra mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det opplyser Carl Petter Martinsen, som megler mellom partene hos Riksmekleren, i en tekstmelding til VG klokken 04.45.

Partene hadde egentlig frist ved midnatt, og sitter dermed fem timer på overtid.

Dersom det blir brudd, vil flyplassene i Oslo og Bergen bli rammet av streik fra mandag.

– Det er opptil flere uavklarte spørsmål. Samlet sett er det langt fram til vi er i mål, sa mekler Martinsen til NTB søndag kveld.

Det skal være prinsipielle spørsmål knyttet til sykelønn og pensjon som har vist seg å være vanskeligst å bli enige om.

– Vil merkes godt

Fellesforbundet har varslet at til sammen 447 medlemmer ved flyplassene i Oslo og Bergen tas ut i streik dersom de ikke blir enige med mortparten i NHO Luftfart. Dette gjelder medlemmer i Aviator i Bergen og Menzies i Oslo.

Les også: Konfliktene som kan gi reisekaos

Både Norwegian og SAS rammes av streiken, skriver NRK. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Fellesforbundet organiserer ulike yrkesgrupper på flyplassene, blant annet flyteknikere, inspektører, planleggere, stuere og rengjøringspersonell.

– En streik vil svært sannsynligvis merkes godt på flytrafikken i Norge. Vi ønsker selvsagt ikke å ramme en uskyldig tredjepart, men våre medlemmer er svært klare til en eventuell kamp for sine krav på flyoverenskomsten, har forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen tidligere sagt.

NRK: Vil ramme reisende med SAS og Norwegian

Brudd i forhandlingene mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet, vil særlig ramme dem som reiser med Norwegian og SAS mandag, skriver NRK.

Det er fordi disse selskapene benytter tjenester fra Aviator, som vil ta ut flere i streik.

– Jeg har fått beskjed om at rundt 400 personer kan bli tatt ut i streik ved Gardermoen og Bergen. Disse personene er først og fremst tilknyttet SAS i Bergen og Norwegian i Oslo, men vil kunne gi ringvirkninger for hverandre med tanke på forsinkelser og potensielle kanselleringer, sier Operativ sjef ved Bergen lufthavn, Asbjørn Tolo til kanalen.

Read Entire Article