Eurovision bekrefter at uavhengig ekspert skal granske årets utgave av ESC

4 months ago 35


Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB

2024-utgaven av Eurovision Song Contest skal vurderes av en uavhengig ekspert etter den kontroversielle avviklingen.

  • Bilde av NTB
onsdag 5. juni kl. 14:01

– Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) prøver hele tiden å forbedre sine tjenester og arrangement. For ytterligere å styrke Eurovision Song Contest har vi bedt en uavhengig ekspert se på ESC 2024 i Malmö for å dele den innsikten det gir med EBUs styrende organer, heter det i en uttalelse til PA.

Blant annet ble den nederlandske deltakeren Joost Klein diskvalifisert etter en «hendelse» der han skal ha truet en kvinnelig produksjonsmedarbeider.

Denne saken er under politietterforskning, mens den nederlandske kringkasteren AVROTROS kaller diskingen for «uforholdsmessig streng».

At Israel deltok med Eden Golan, var også omstridt i lys av den stadig forverrede humanitære situasjonen i Gaza, samtidig som den israelske delegasjonen i etterkant hevdet at de ble møtt med «et hat uten sidestykke» fra andre land og deres deltakere.

Den irske deltakeren Bambie Thug anklaget den israelske kringkasteren KAN for brudd på regelen om å oppfordre til «vold», og venter ifølge PA på tilbakemelding fra EBU om hva som vil skje.

Publisert: 05.06.24 kl. 14:01

Relaterte emner

Read Entire Article