EM-drømmen trues: Målløst Norge greide bare uavgjort mot Italia

4 months ago 29

(Norge – Italia 0–0) En intensiv EM-kvalik-sluttspurt venter for Norge etter at to poeng glapp mot noen italienske terriere. Like før slutt var Mathilde Harviken meget nær ved å gi Italia seieren.

TILBAKE: Ada Hegerberg har ikke spilt landslagsfotball siden 23. februar. Endelig kunne Grainger benytte seg av Norges superspiss. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Bilde av Synne Sofie Christiansen
Ullevaal stadion fredag 31. mai kl. 19:59

Italienske Agnese Bonfantini fyrte av et skudd, og klareringen til den norske midtstopperen gikk i egen tverrligger.

Italienerne rev seg i håret av den sjansen, og Norge kan prise seg lykkelig over at den ikke havnet i mål.

ELLEVILL SITUASJON: Harviken på vei å sende Italia i ledelsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

EM-kvalifiseringen er utfordrende selv om det ble poengdeling. Kampen mot Italia ble sett på som en nøkkelkamp for Norge, som har som mål å bli nummer én eller to i gruppen for å sikre seg direkte EM-plass i Sveits neste sommer.

Kampen mot italienerne var ventet å bli tøff, med tanke på at Italia er ranket to plasser over Norge på Fifa-rankingen. Nå fikk de norske fotballkvinnene med seg ett poeng.

Tirsdag venter Italia på bortebane.

ORDENTLIG KOK: 9307 tilskuere tok turen til Norges nasjonalarena i Oslo fredag, og til tross for enorme heiarop i sluttminuttene ble det dessverre ingen seier. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge hadde muligheter i første omgang, og det spørs om Celin Bizet Ildhusøy kommer til å slite med å glemme sjansen hun hadde like før pause.

Caroline Graham Hansen disket opp med en teknisk briljans da hun driblet seg forbi to forsvarere og fyrte av et skudd. Keeper måtte gi retur på den sjansen, og ballen havnet i beina på Ildhusøy som hadde muligheten foran åpent mål.

Istedenfor skjøt Bizet langt over mål. Det var en kjempesjanse for Norge, og kanskje en sjanse som kan til å bli avgjørende på veien mot et EM-avansement.

REAGERER: Bizet Ildhusøy med ansiktet i hendene etter et gigabom like før pause. Etter pausen ble hun byttet ut. Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Et høydepunkt for Gemma Grainger var at Ada Hegerberg kom inn etter 62 minutter, og ser ut til å på god vei til å bli friskmeldt etter skaden som holdt henne ute av spill siden 9. mars.

Når det gjelder Norges enkle vei til EM er den slik:

De to beste lagene i puljen får direkte plass. Tre kamper gjenstår av EM-kvaliken. Norge har to bortekamper igjen, og en hjemmekamp mot gruppefavoritt Nederland.

Med poengdeling mot Italia, betyr det at både Norge og Italia står med fire poeng. Resten av gruppen har tre, men én kamp mindre spilt.