Dua Lipa roser norsk forfatter på Instagram

2 days ago 6


 ANGELA WEISS / AFP / NTBDua Lipa under Met-gallaen i New York i mai. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

– Jeg har en følelse av at jeg kommer til å rase gjennom denne boken, skriver artisten.

torsdag 3. oktober kl. 16:42

På Instagram story deler den britiske artisten Dua Lipa (29) et bilde av boken «Stargate» - som på engelsk har fått navnet «Brightly Shining». Juleromanen er skrevet av den norske forfatteren Ingvild Rishøi (46).

– Jeg har en følelse av at jeg kommer til å rase gjennom denne boken, skriver Dua Lipa på Instagram, der hun har over 87 millioner følgere.

 Skjermbilde InstagramFoto: Skjermbilde Instagram

Rishøi ble tatt helt på senga av verdensstjernens innlegg.

– Jeg har ikke Instagram en gang, ler hun på telefon fra ferie i Portugal.

Men hennes kommentar er:

– Herreminhatt!

– Veldig koselig

Boken kom ut på norsk i 2021 og fikk terningkast 5 i VG. Bokrettighetene er solgt til over 20 land - og nå står USA og Storbritannia for tur.

Boken kommer først på engelsk 7. november, men forlaget har trykket opp et såkalt forhåndseksemplar - og det er dette artisten Dua Lipa holder i hånden på Instagram.

– Forlaget har satset litt på boken, og sendt ut et forhåndseksemplar, tydeligvis også til Dua Lipa!

– Det er veldig koselig da. En forfatter kan jo ikke en gang drømme om å nå så mange følgere som hun har. Det er helt fantastisk! Så nå får vi håpe at en eller to av de følgerne får lyst til å lese, sier Rishøi til VG.

 Håkon Mosvold Larsen / NTBForfatter Ingvild Rishøi i 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ingvild Rishøis norske forlag, Gyldendal, synes Dua Lipas innlegg er stas.

– Dette synes vi selvfølgelig er kjempegøy! Og så hyggelig for Ingvild, sier sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur, Kari Marstein, til VG.

I romanen «Stargate» møter vi Ronja (10) og Melissa (16) som bor på Tøyen med en far som er alkoholiker og arbeidsløs. Han får jobb som juletreselger, men forsvinner inn i rusen på den velkjente puben Stargate på Grønland i Oslo – og det ender med at Melissa må ta over jobben.

Rishøi er veldig glad for å nå ut i verden med denne boken.

– Barn over hele verden lever i familier med rus, det er jo ikke noe særnorsk fenomen. Derfor er det så fint for meg at boka blir oversatt og kan leses også av folk andre steder. kanskje noen kan kjenne seg igjen i det jentene i boka opplever og føle seg litt mindre alene.

I 2020 solgte Ingvild H. Rishøi juletrær for å spe på forfatterlønnen. Det var her hun fikk ideen til «Stargate». Halvannet år senere ble det stor kamp om filmrettighetene til «Stargate».

Bokklubb

Dua Lipa har toppet hittlistene med låter som «Don’t Start Now», «IDGAF», og «Break My Heart». I 2022 holdt artisten konsert i Oslo Spektrum. Under konserten nevnte terroren som skjedde i Oslo 25. juni 2022.

– Jeg vet det har vært noen vanskelige dager. Jeg sender min støtte til det skeive miljøet, sa hun fra scenen.

 Benjamin Brekken, VGDua Lipa i Oslo Spektrum i 2022. Foto: Benjamin Brekken, VG

Artisten har også samarbeidet med norske Caroline Ailin. Hitlåten «Dance the Night», som synges av Dua Lipa, er skrevet av blant annet Ailin. Sangen ble sluppet i fjor sommer i forbindelse med den suksessrike filmen «Barbie».

Men Dua Lipa driver ikke bare med musikk: I 2022 startet hun en bokklubb. Service95 er en global plattform grunnlagt av Dua Lipa, og omfatter et nettsted, et ukentlig nyhetsbrev, podcast og Service95 Book Club.

Read Entire Article