Daniel Day Lewis gjør comeback etter syv år

4 days ago 7


 Evan Agostini / AP / NTBPAR: Daniel Day-Lewis og kona Rebecca Miler på en premiere i New York i 2023. Foto: Evan Agostini / AP / NTB

Hollywood-ikonet Daniel Day-Lewis (67) la opp som skuespiller for syv år siden. Nå gjør han helomvending.

onsdag 2. oktober kl. 07:54

Kortversjonen

  • Daniel Day-Lewis avslutter pensjonisttilværelsen og gjør comeback som skuespiller.
  • Han spiller i sønnen Ronan Day-Lewis' debutfilm «Anemone».
  • Filmen tar for seg komplekse familierelasjoner, og både far og sønn har bidratt til manuset.

Daniel Day-Lewis avslutter pensjonisttilværelsen han kunngjorde i 2017 og gjør comeback i en film regissert av sin egen sønn, Ronan Day-Lewis (26), melder AP.

Filmen har tittelen «Anemone», og dette er 26-åringens debut som regissør.

Manuset har far og sønn skrevet sammen

– «Anemone» utforsker «de intrikate forholdene mellom fedre, sønner og brødre, og dynamikken i familiebånd, lyder det i en uttalelse fra produksjonsselskapet Focus Features.

– Bare måtte

Det vakte oppsikt da Daniel Day-Lewis' agent opplyste at den tre ganger Oscar-belønnede stjernen ikke lenger ville jobbe som skuespiller.

– Han er endeløst takknemlig for alle samarbeidspartnere og publikum gjennom mange år. Dette er en privat avgjørelse, og hverken han eller hans representanter kommer til å uttale seg ytterligere om denne saken, lød det i pressemeldingen den gangen.

Britiskfødte Lewis selv valgte imidlertid å utdype senere samme år overfor W Magazine.

– Hele livet mitt har jeg sagt til meg selv at jeg bør slutte som spille skuespiller. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør alvor av det denne gangen, men trangen til å gi meg slo rot. Det var bare noe jeg måtte gjøre.

 Douglas C. Pizac / AP / NTBOSCAR: Daniel Day-Lewis med det gjeve trofeet i 1990 – for «My Left Foot». Foto: Douglas C. Pizac / AP / NTB

67-åringen har så langt ikke kommentert comebacket, men Men Focus Features er henrykt over retretten.

– Vi kunne ikke vært mer begeistret over å få samarbeide med en så briljant visuell kunstner som Ronan Day-Lewis på hans første spillefilm, og med Daniel Day-Lewis som kreativ samarbeidspartner, sier Peter Kujawski, styreleder i Focus Features.

 JAN BAUER / AP / NTB2005: Daniel Day-Lewis på en prisutdeling i Berlin. Foto: JAN BAUER / AP / NTB

Daniel Day-Lewis er kjent for å gå ekstremt langt inn rolletolkningene sine.

Hans «method acting» gjorde det derfor påkrevet å lære seg tsjekkisk før rollen i «Tilværelsens uutholdelige letthet», han hørte Eminem-plater for å kanalisere sinne i «Gangs Of New York» og brukte store deler av dagene i rullestol for å spille Brown i «My Left Foot».

Han har sin faste base i Irland sammen med regissørkona Rebecca Miller (62), som han har sine to sønner med.

Ronan, som nå følger i sine foreldres fotspor, er opprinnelig utdannet kunstmaler og åpner sin første internasjonale soloutstilling i Hongkong denne uken.

Tilbakeblikk på tidligere triumfer – se VGTV:

Read Entire Article