Brann vant på Briskeby etter dramatisk kamp – Soltvedt med både straffescoring og straffebom

4 months ago 35

HYSJET: Soltvedt hysjet på hjemmefansen etter straffescoringen i 1. omgang. Foto: Geir Olsen / NTB

(HamKam – Brann 1–2) Ole Didrik Blomberg fikset Brann-seier etter at Joachim Soltvedt misbrukte sitt andre forsøk fra straffemerket.

• Bilde av Sindre Espe
lørdag 1. juni kl. 20:05

– I dag takker jeg Blomberg fordi han redder meg fra å bli syndebukk, sier Soltvedt til TV 2.

Publikum fikk god underholdning for pengene på Briskeby lørdag kveld.

Det var nok av målsjanser i en underholdende 1. omgang – utrolig nok ble Joachim Soltvedts straffescoring omgangens eneste.

William Kurtovic felte Svenn Crone, og dommer Mathias Støfringshaug pekte på straffemerket. Joachim Soltvedt plasserte skuddet helt nede til høyre ved stolpen – Marcus Sandberg gikk riktig vei, men klarte ikke å avverge scoring.

Bergenseren sikret også seieren med for Brann med straffescoring ni minutter på overtid hjemme mot Kristiansund i forrige runde.

HamKam hadde også store sjanser, deriblant et stolpetreff, men siste halvdel av omgangen handlet stort sett om bortelaget.

I tur og orden hadde Bård Finne, Ole Didrik Blomberg, Svenn Crone og Emil Kornvig alle enorme muligheter.

– Tror (Eirik) Horneland er fornøyd med hvordan Brann har utført kamppplanen – utenom foran mål, der har de vært veldig ineffektive, oppsummerte TV 2-ekspert Yaw Amankwah i pausen.

FEIRET: Simenstad scoret på direkte frispark i sin annen hjemmekamp på rad. Foto: Geir Olsen / NTB

HamKam gjorde tre bytter i pausen og kom ut med ny giv etter sidebyttet. Like etter pause fikk HamKam frispark på hjørnet av 16-meteren. Da stilte Gard Simenstad seg opp og curlet ballen i nærmeste fra hjørne.

HamKam hadde et nytt stolpetreff i 2. omgang, men Brann hadde marginene på sin side.

På overtid ble det temperatur etter at Brann fikk tildelt et frispark. Situasjonen resulterte i et gult kort hver til Brann-spiller Japhet Sery Larsen og HamKam-spiller Oliver Kjærgaard.

MATCHVINNER: Ole Didrik Blomberg sikret tre poeng for Brann. Foto: Geir Olsen / NTB

Brann troner dermed foreløpig øverst i Eliteserien med 27 poeng før resten av runden spilles søndag. Brann ligger tre poeng foran Bodø/Glimt på annenplass – men med to kamper flere spilt.