Blandet på Wall Street før jobbtall

2 days ago 4


Den nervøse stemningen fortsetter på børsene i USA i forkant av fredagens sysselsettingsrapport.

Foto: Peter Morgan / AP

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres utover kvelden

Slik ser det ut på børsene i USA rundt kl . 16.10:

  • S&P 500-indeksen opp 0,1 prosent
  • Dow Jones-indeksen ned 0,3 prosent
  • Nasdaq Composites-indeksen opp 0,5 prosent

Økt uro i Midtøsten etter Irans rakettangrep på Israel tirsdag har gitt en tung start på oktoberhandelen på de amerikanske børsene.

Frykt for at oljeproduksjon eller transport skulle rammes løftet også oljeprisen markant tidligere i uken. Nå ser den ut til å ha stabilisert seg noe på mellom 75 og 76 dollar fatet. Det er om 3–4 dollar høyere enn i starten av uken.

Avventer jobbtall

Nå avventes fredagens arbeidsmarkedsrapport utenom jordbruket, som også betegnes som «månedens viktigste tall». Sysselsettingen er en viktig del av mandatet til sentralbanken i USA (Fed), og kan dermed bli avgjørende for rentesettingen fremover.

I september leverte Fed et dobbelt rentekutt slik at renten nå ligger i intervallet 4,75–5,0 prosent. Basert på uttalelser fra Fed-sjefen ligger det an til flere rentekutt fremover, om enn ikke så aggressive som september-kuttet.

– Mens aksjemarkedet sliter med en rekke bekymringer - inkludert eskalerende spenninger i Midtøsten, havnestreik og valgusikkerhet - er likviditet nøkkelen, og det er nok av det nå som Fed har begynt å kutte renten, sier Mary Ann Bartels, investeringsstrateg i Sanctuary Wealth til CNBC.

– Det er fortsatt mye krutt igjen i dette bull-markedetbull-markedetEt bull-marked er en periode i finansmarkedene hvor prisene på aksjer, råvarer eller andre verdipapirer stiger eller forventes å stige over tid. Det er preget av optimisme, økt investor-tillit og høy forventning om fortsatt økonomisk vekst. Ofte ser man en sterk etterspørsel etter aksjer, noe som driver prisene videre oppover., legger hun til.

OLABUKSESELSKAPET faller bratt på børs i USA torsdag. Foto: SPENCER PLATT / AFP / NTB

Stort fall for Levi’s

Blant aksjene som faller mye finner vi oljebuksegiganten Levi’s, med en nedgang på nær 9 prosent. Det skjer etter at publisering av kvartalsresultater, der det også kom fram at et salg av Dockers vurderes.

AI-giganten Nvidia trekker i motsatt retning med en oppgang på over 2 prosent. Onsdag ble det kjent at selskapet er blant investorene som har skutt inn penger i OpenAI, som står bak ChatGPT.

Microsoft og Meta (Facebook) stiger også, mens Apple og Alphabet (Google) faller.

Read Entire Article