Biden tok utfordringen fra Trump: Endelig skal de møtes

4 months ago 34


ALDRENDE TUNGVEKTERE: Donald Trump (77) låner uttrykk fra bokseverden, når han sier han er klar til å møte Joe Biden (81) til debatt. Foto: AFP / NTB

Donald Trump har utfordret Joe Biden i månedsvis. I dag svarte presidenten med samme mynt.

  • Bilde av Nilas Johnsen
Rapporterer fra: New York, USA onsdag 15. mai kl. 19:18

«Anytime. Anywhere. Anyplace».

Utfordringen fra Trump til Biden om å møte ham til debatt, med et uttrykk fra boksing, er blitt gjentatt så ofte at det er blitt til et slagord for den omstridte ekspresidenten.

Onsdag svarte Biden:

Donald Trump tapte mot meg i to debatter i 2020. Siden har han ikke vist seg i noen debatt. Nå virker det som om han vil debattere med meg likevel. Gjerne det kompis, skriver Biden på X onsdag.

– Jeg hører du har fri på onsdager, legger Biden ironisk til, med henvisning til at Trump for tiden sitter i retten i New York, og at det er rettsfri på onsdager.

Foto: Thomas Nilsson/VG

– Over til deg, Donald. Som du har sagt: hvor som helst og når som helst, skrev Biden, og fikk kjapt svar.

Nå skal de begge ha takket ja til en debatt i regi av CNN den 27. juni, i Atlanta Georgia. Den neste debatten blir trolig i september.

– Jeg kommer, sier Trump, og legger til at han gleder seg.

På sitt eget sosiale medium, Truth Social, hamrer Trump løs i kjent stil:

– Skurken Joe Biden er den VERSTE debattanten jeg noen gang har møtt. Han klarer ikke sette sammen to setninger, skriver Trump, og fortsetter med boksesjargongen:

«Lets get ready to Rumble».

Å ha debatt før de to offisielt er valgt til sine partiers kandidater signaliserer et overraskende brudd med amerikansk, politisk tradisjon.

Vanligvis arrangeres presidentdebattene på høsten av en partinøytral kommisjon, og tre datoer var allerede fastsatt.

At årets valgkamp blir utenom det vanlige, er allerede godt kjent:

  • Trump er tiltalt for å ha forsøkt å påvirke 2016-valget ved å betale hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels i strid med regnskapsloven.
  • I tillegg er han tiltalt i tre andre straffesaker, to av dem for å ha forsøkt å endre valgresultatet i 2020. Men disse er alle blitt utsatt.
  • Samtidig er det Biden som sliter mest på meningsmålingene, og ligger bak Trump i viktige vippestater, og sviktes av avgjørende velgergrupper.

Les også: Donald Trump skrøt av massemønstring: – Det er rekord

Publisert: 15.05.24 kl. 19:18

Relaterte emner

Read Entire Article