Trump vil ha dødsstraff for migranter som dreper amerikanere

3 hours ago 6


 JEREMY SPARIG / EPA / NTB Foto: JEREMY SPARIG / EPA / NTB

Donald Trump trappet opp den innvandringsfiendtlige retorikken på et valgmøte fredag

lørdag 12. oktober kl. 03:12

Fra scenen i Aurora i delstaten Colorado fremstilte Trump migranter som farlige kriminelle.

Flankert av bilder av påståtte medlemmer av en venezuelansk gjeng, oppfordret den republikanske presidentkandidaten til dødsstraff for migranter som begår en bestemt forbrytelse:

– Jeg ber herved om dødsstraff for enhver migrant som dreper en amerikansk borger eller en poltiibetjent, sa han til stor applaus fra folkemengden, skriver Reuters.

Les også: The Washington Post: Trump ber om militær hjelp - frykter Iran

Han sa også at han vil lansere en landsomfattende «operasjon Aurora» rettet mot kriminelle gjenger.

– Vi vil jakte på, pågrepe og deportere hvert eneste ulovlig gjengmedlem til det ikke er noen igjen av dem i dette landet, sier han.

I oppkjøringen til valget 5. november har Trumps retorikk om innvandrere hardnet til.

Et tilbakevendende tema i Trumps valgkamp har vært det han velger å kalle «migrantkriminalitet», selv om akademiske studier viser at migranter ikke begår kriminalitet i noen større grad enn dem som er født i USA.

Tidligere har Trump tatt til orde for å utvide dødsstraffen til å gjelde for flere forbrytelser, inkludert å tvinge kvinner og barn til prostitusjon.

Les også: Obama med kraftig Trump-kritikk: – Hvem gjør sånt?

Han har flere ganger blitt minnet om at han i 1989 tok ut flere helsides avisannonser i New York der han ba om å gjeninnføre dødsstraff. Dette skjedde mens fem tenåringsgutter var anklaget for en grov voldtekt. De ble dømt, men dommene ble opphevet i 2002.

Nesten halvparten av USAs delstater forbyr dødsstraff. På føderalt nivå består dødsstraffen, men brukes sjelden. Siden 2001 er 14 menn og 2 kvinner henrettet av de føderale myndighetene. 13 av de 16 henrettelsene ble fullbyrdet mens Trump var president. De øvrige tre skjedde under president George W. Bush.

Read Entire Article